Novice


Arhiv: Kakšno bodočo ureditev proizvajalčeve razširjene odgovornosti na področju embalaže in odpadne embalaže si želijo slovenski proizvajalci*?

Obveščamo vas o mednarodnem dogodku, ki ga organizirajo v Službi za varstva okolja z naslovom:

Kakšno bodočo ureditev proizvajalčeve razširjene odgovornosti na področju embalaže in odpadne embalaže si želijo slovenski proizvajalci*? 

Proizvajalec, ki je zavezan po ureditvi proizvajalčeve razširjene odgovornosti (PRO) v Sloveniji nosi finančno ali finančno in organizacijsko odgovornost za ravnanje s proizvodom po koncu njegove življenjske dobe. Vsi obstoječi sistemi ravnanja z embalažo in odpadno embalažo v EU se bodo morali prilagoditi novim zahtevam, z novimi nalogami in tudi stroški najkasneje do konca decembra 2024. Kako želijo zavezanci PRO izpolnjevati obveznosti na področju embalaže in odpadne embalaže pri nas?  Ena družba, več družb, popolnoma nova ureditev ali nadgradnja in izboljšanje obstoječega sistema?

Zadeva je aktualna tudi za podjetja iz elektroindustrije, zato vas vabimo, da se pridružite spletnemu seminarju, kjer bodo predstavljene tuje prakse različnih ureditev v EU (Belgija, Nemčija, Češka)! Seminar, ki bo organiziran v
spletni aplikaciji ZOOM bo potekal 10.3.2021 z začetkom ob 12:00 uri. Po zaključku predstavitev različnih praks iz tujine, vas vabimo, da sodelujete v javni razpravi z dodatnimi vprašanji. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku s tujimi uglednimi predavatelji, ki imajo dolgoletne izkušnje na vodenju sistemov PRO. Moderator dogodka bo g. Borut Hočevar – novinar časnika Finance.

Okvirni program:


Kotizacije ni. Prijavite se lahko preko
spletnega obrazca do 9. 3. 2021 do 18:00 ure. Povezavo prejmete na dan dogodka, na e-naslov naveden ob prijavi.

*Proizvajalec je embaler, pridobitelj embaliranega blaga, proizvajalec ali pridobitelj servisen embalaže ali tuje podjetje, ki daje embalažo na trg v RS.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.