Novice


Arhiv: Showroom of Technology - vabilo k sooblikovanju programa

V času Predsedovanja Slovenije Svetu EU (10.6. – 31.12.2021) se bo na območju BTC City Ljubljana vzpostavilo t.i. ”Digitalno razstavišče – Tehnologija za Ljudi”, katerega namen je predstavitev središča naprednih tehnologij, inovacij in slovenskega znanja. Digitalno razstavišče bo namenjeno širši, strokovni, poslovni in mednarodni javnosti, in bo kot tako predstavljalo osrednjo mesto razvoja, promocije slovenskega gospodarstva, inovativnosti, dosežkov in center prenosa znanja. Partnerji projekta, ki bodo vzpostavili Digitalno razstavišče so: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, DIH Slovenije in družba BTC. Poleg t.i. Showroom (predstavitvenega dela) kjer bodo podjetja lahko predstavljala svoje tehnološke rešitve, bo Digitalno razstavišče omogočalo tudi poslovni in izobraževalni del. V Digitalnem razstavišču se bo v obdobjušestih mesecev odvijal strokovni program, k soustvarjanju katerega vljudno vabimo tudi vas. 


Programski del Digitalnega razstavišča je razdeljen na 6 mesecev, pri čemer vsak mesec predstavlja eno od šestih krovnih tematik:

 JULIJ – Pametna mesta in skupnosti

AVGUST – Trajnostna družba in gospodarstvo

SEPTEMBER – Umetna inteligenca

OKTOBER – 5G in kibernetska varnost

NOVEMBER – Digitalizacija

DECEMBER – Robotika in Industrija 4.0 (nosilec programa: SRIP ToP in družba BTC)

 Vabimo vas k sodelovanju in so-ustvarjanju meseca Robotike in Industrije 4.0”, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Institutom "Jožef Stefan" (doc. dr. Igor Kovač) in Tecosom (Simona Knežević Vernon) v imenu SRIP ToP. Da bi sodelovanje z vami lahko oblikovali skladno z vašimi pričakovanji, potrebami in željami, vas vabimo k izpolnitvi spletnega vprašalnika. Prijazno vas vabimo, da vprašalnik izpolnite do 24.5.2021. Vprašalnik se nahaja na spodnji povezavi:

https://forms.gle/L4uk6KSS6ygNeCG49

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.