Novice


Arhiv: Novo brezplačno spletno orodje RADAR

 Spoštovani člani Zbornice elektronske in elektroindustrije,

obveščamo vas o novem brezplačnem spletnem orodju imenovanem RADAR, ki smo ga s konzorcijskimi partnerji vzpostavili na GZS.

Orodje Radar izvoza storitev je rešitev, ki s pomočjo umetne inteligence nudi pomoč pri odločanju o izvozu storitev na nove trge. Orodje predvsem pripomore ter olajša dolgotrajen postopek tržnih raziskav pred vstopom na nove trge. Rešitev je v pomoč predvsem nabavnikom, direktorjem ter vodjem marketinga. 

Radar najdete na povezavi https://www.prosperamnet.eu/radar/, na vhodni strani https://www.prosperamnet.eu/ pa predhodno opravite registracijo.

Vsaka povratna informacija o uporabnosti orodja z vaše strani, je za nas zelo pomembna in uporabna, saj jih bomo upoštevali pri nadaljnjih posodobitvah aplikacije.

 


Ker smo iz trga do danes prejeli že kar nekaj povratnih informacij, bi vas želeli informirati glede določenih korakov, ki so za uporabo orodja nujni:

  • Na vrhu označite ali iščete partnerja, stranko ali konkurenco,
  • Ob vnosu spletne strani ali ključnih besed obvezno pritisnite enter, da se informacija prenese iz belega polja. Le tako bo program zaznal vnos in na podlagi vnesenega podatka pripravil analizo,
  • Svetujemo uporabo angleščine pri vnosu ključnih besed, saj je tako večja možnost zadetkov,
  • Za lažjo predstavo in prvo uporabo je priložen link do posnetka delavnice, kjer lahko od 23. minute dalje spremljate predstavitev orodja RADAR. Priložena so tudi navodila za uporabo orodja, kjer najdete pojasnila kako uporabite orodje. V prvem koraku najprej pridobite osnovne podatke iskanih podjetij, v naslednjem koraku pa z vnosom spletne strani izbranih podjetji naredite analizo – zaradi velikega obsega iskanja v bazi podatkov, ki poteka v ozadju, lahko priprava analize traja nekaj minut,
  • Po uporabi pa vas vabimo, da izpolnite kratek vprašalnik (v angleškem jeziku), ki služi za povratno informacijo glede same uporabnosti orodja.

Uporaba orodja RADAR je enostavna, a se zavedamo, da ob prvi uporabi lahko pride do težav in posledično ne pridobite pričakovanih odgovorov. Za vsa vprašaja ter dodatna pojasnila pišite na e-mail naslov:  zeljko.jokic@gzs.si. Z veseljem vam bodo priskočili na pomoč.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.