Novice


Arhiv: Strokovna ekskurzija v kočevsko Yaskawo

Strokovna ekskurzija v kočevsko Yaskawo 


Zbornica elektronske in elektroindustrije (ZEE) je 19. maja 2022 organizirala skupinski obisk tovarne robotov Yaskawa v Kočevju za člane ZEE, grozda Pametne tovarne, člane in zaslužne člane Sekcije uporabnikov sistemov stalnih izboljšav ter sodelavce GZS. 

 

Dobršen del udeležencev se je izpred GZS z avtobusom podalo v Kočevje, kjer smo doživeli topel sprejem gostiteljev.

Kočevska tovarna robotov Yaskawa je odličen primer dobre prakse sodelovanja različnih deležnikov za dosego skupnega cilja -  investicije, ki je je odlično vpela v lokalno okolje. Direktor Yaskawe v Sloveniji, dr. Hubert Kosler je ob tej priložnosti gostom podrobneje predstavil zgodbo nastanka prve velike tovarne robotov v Sloveniji.

Po uvodni predstavitvi tovarne v Kočevju in poslovanja podjetja Yaskawa v Sloveniji si je več kot 60 članov ogledalo proizvodnjo. Udeleženci smo bili izredno impresionirani, saj je bilo v planiranje izgradnje tovarne vloženo veliko premisleka, ki vsekakor omogoča izredno uspešno delovanje podjetja v sedanjem času. Dr. Kosler je izpostavil tudi pomen tovarne prihodnosti, kjer delo nikoli ni končano in se tovarna vedno znova dopolnjuje, nadgrajuje in izboljšuje. Pohvalil je tudi izjemno znanje slovenskih inženirjev, ki skupaj z vodstvom sooblikujejo tovarno prihodnosti Yaskawa.

 

Ekskurzije ZEE se je udeležil tudi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, ki je v svojem uvodnem nagovoru izpostavil  »Industrija je in bo temelj slovenskega gospodarstva, zato pozdravljamo tako uspešne investicije, kot je tovarna robotov v Kočevju«.

Po ogledu tovarne je za člane upravnega odbora ZEE sledila 13. redna seja upravnega odbora Zbornice elektronske in elektroindustrije.

 

Najlepša hvala gostiteljem Yaskawa Slovenija za izredno gostoljubje!

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.