Novice


Informacija o podaljšanju CE oznake na britanskem trgu

Združeno Kraljestvo je sprejelo ukrep, s katerim podaljšujejo uporabo CE oznake do 31. decembra 2024. S tem želijo zmanjšati dodatne obremenitve na industrijo.

Arhiv: Oznaka CE od A do Ž

Zbornica elektronske in elektroindustrije v sodelovanju s točko SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije vabi proizvajalce, uvoznike in vse zainteresirane na delavnico Oznaka CE od A do Ž. Dogodek je brezplačen in bo potekal v torek, 6. decembra 2022 od 9.00 - 11.00 ure na GZS, Dimičeva ulica 13, Ljubljana, dvorana G.

Arhiv: Predstavitev Akta o načrtu za izredne razmere pri oskrbi s plinom

Predstavitev Akta o načrtu za izredne razmere pri oskrbi s plinom

Arhiv: Dopis članom ZEE po srečanju s Predsednikom Vlade

Včeraj je na GZS potekalo srečanje predsednika Vlade ter ministrov za gospodarstvo in infrastrukturo s predstavniki delodajalskih organizacij in člani krizne skupine. V nadaljevanju posredujemo aktualne informacije glede priprave energetskega paketa pomoči za gospodarstvo.

Arhiv: Evropski akt o čipih

Obveščamo vas, da bo potekala spletna delavnica na temo Evropski akt o čipih - odgovor na pomanjkanje polprevodnikov in načrt tehnološke krepitve vloge EU ter priložnosti za Slovenijo

Izobraževanja SIQ za člane ZEE

Član ZEE Slovenski institut za kakovost in meroslovje, Ljubljana (SIQ) nudi popuste na izbrana izobraževanja preostalim članom Zbornice elektronske in elektroindustrije.

Arhiv: Zdaj je čas za nov plačni model elektroindustrije

Prenova modela plač za elektroindustrijo je bila osrednja tema konference, ki sta jo soorganizirali Zbornica elektronske in elektroindustrije pri GZS in Sindikat kovinske in elektroindustrije Slovenije. Pilotni projekt, ki se je začel že leta 2020, želi postati primer dobre prakse dialoga med predstavniki delodajalcev in delojemalcev ter izhodišče za sprejemanje oziroma prenovo tudi ostalih panožnih pogodb. Organizatorja konference ocenjujeta, da je sedanji družbeno gospodarski trenutek pravi, da se odločneje pristopi k rešitvam plačnega modela, ki bo odpravil anomalije, ki so se nakopičile v zadnjih tridesetih letih.

Arhiv: GZS obžaluje, da je sporna izjava ostala v noveli zakona o pomoči gospodarstvu

»Na Gospodarski zbornici Slovenije smo razočarani nad tem, da je v noveli Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen električne energije in zemeljskega plina, ki ga je danes sprejel Državni zbor, ostalo določilo, ki od prosilcev za pomoč zahteva podpis izjave, da upravičenec cene svojih proizvodov oziroma storitev, zaradi dviga cen električne energije in zemeljskega plina, ni dvignil za več kot 10 odstotkov. Podjetja, ki so člani GZS, tako izjavo razumejo kot nezaupnico gospodarstvu in kot nerazumna birokratska omejitev, ki bo marsikatero podjetje odvrnila od prošnje za pomoč«, je sprejem novele komentiral predsednik GZS Tibor Šimonka.

Arhiv: Poročilo konference Dan najboljše prakse 2022

11. Dan najboljše prakse, ki je po covidnem obdobju letos spet potekal v živo, je bil namenjen izmenjavi dobrih praks s področja pametne logistike v proizvodnji. Na konferenci, ki smo jo organizirali v okviru Zbornice elektronske in elektroindustrije, je več kot 70 udeležencev prisluhnilo primerom rešitev za agilno in digitalno proizvodnjo, dobavne verige ter za tehnološko preobrazbo v svet pametne logistike. Predstavili so jih mednarodni in domači strokovnjaki.

Arhiv: Vabilo na dan odprtih vrat

Vse zainteresirane vljudno vabimo na dan odprtih vrat v Domel, ki je član Zbornice elektronske in elektroindustrije

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.