Lepota kozmetike

DEKORATIVNA KOZMETIKA


Dekorativni kozmetični izdelki, ki polepšajo naš videz, se uporabljajo že stoletja. Prve zgodovinske sledi o takšnih izdelkih segajo v prvo egipčansko dinastijo (3100-2907 pr.n.š.), ko so, tako moški kot ženske, uporabljali posebno mast, ki je ohranjala kožo voljno, hidratirano in brez gubic. Egipčanke so bile znane po tem, da so za obrobljanje oči uporabljale saje in črnilo kohl. V letih, ki so sledila, so nato ljudje preizkušali različne substance za boljši in lepši izgled in s tem včasih tvegali zdravje ob uporabi doma narejenih kozmetičnih izdelkov. V nekaterih kulturah so npr. ženske za doseganje takrat modne blede polti uporabljale svinec, živo srebro in celo pijavke. 

Danes za kozmetične izdelke porabimo ogromno denarja, a zahvaljujoč napredni znanosti so časi uporabe nevarnih domačih kozmetičnih mešanic mimo. Varnost kozmetičnih izdelkov pa nam danes najbolj zagotavlja prav striktna kozmetična zakonodaja.

Preberite si več o dekorativni kozmetiki za obrazustnice in oči.

 


POGOSTA VPRAŠANJA

 

1. Kaj je test alergijske reakcije pri barvah za lase in zakaj ga je nujno izvesti?

Preberite razdelek Barve za lase in alergije.


2. Pri uporabi kozmetike je dobro vedeti


3. Kakšna je razlika med deodorantom in antiperspirantom?

Antiperspiranti so namenjenu preprečevanju znojenja, medtem ko deodoranti pobijejo bakterije in prekrivajo neprijeten vonj z dišavami.