Projektno povezovanje

Aktualne novice


Svetovni dan ustvarjalnosti in inovacij, 21. april

Svetovni dan ustvarjalnosti in inovacij, 21. april

Združeni narodi so leto 2021 razglasili za Mednarodno leto kreativne ekonomije za trajnostni razvoj. Obenem so z namenom ozaveščanja o vlogi ustvarjalnosti in inovacij v vseh vidikih človekovega razvoja razglasili 21. april za Svetovni dan ustvarjalnosti in inovacij. Ob svetovnem dnevu ustvarjalnosti in inovacij GZS skupaj s partnerji projekta DIVA spodbuja sodelovanje kreativne industrije in podjetij z namenom razvoja novih prebojnih in ustvarjalnih idej.

Prijavite se na javni razpis projekta DIVA in izboljšajte svojo inovativnost

Prijavite se na javni razpis projekta DIVA in izboljšajte svojo inovativnost

Ste predstavnik malega ali srednje velikega podjetja, ki želi izboljšati svoj inovacijski potencial? Želite pri inoviranju sodelovati z ustvarjalci iz kulturno-kreativnega sektorja po metodi Art in Design Thinking? Ne zamudite priložnosti, prijavite se na javni razpis projekta DIVA za sofinanciranje pilotnih projektov, podprli bomo vaše inovativne ideje.

Slovenska podjetja dobro poznajo družbeno odgovornost, a epidemija omejila aktivnosti s tega področja

Največ je ukrepov s področja zdravja in varstva pri delu ter usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja - 100 jih lahko letos brezplačno pridobi pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec.

ThinkTwice!, Erasmus+, KA2, 1/9/2020-31/8/2022

ThinkTwice! Ekološka trajnost pri vodenju projektov

Priložnost za inovativna podjetja

Sodelovanje med sektorjem kreativnih industrij (razmišljanje z desno hemisfero) ter tehnološko naprednimi podjetji (razmišljanje z levo hemisfero) postaja vedno bolj prepoznano kot gonilo inovativnosti, napredka in trajnostnega razvoja.

Zdaj je čas za inovativnost!

Zdaj je čas za inovativnost! Inovacij se ne rabimo bati.

Revitalizacija mestnih središč & kulturna in kreativna industrija

Revitalizacija mestnih središč & kulturna in kreativna industrija. Revitalizacija mestnih središč z razvijanjem novih inovativnih konceptov vključevanja in povezovanja kreativnih industrij, podjetništva in malega trgovstva ter tudi lokalnih odločevalcev/oblasti in skupnosti.

Kulturni in kreativni sektor kot spodbujevalec sprememb in inovacij

Kulturni in kreativni sektor kot spodbujevalec sprememb in inovacij. Kreativna ekonomija in njene panoge so strateški sektorji, ki lahko z vlaganjem znanja in finančno pomočjo izrazito prispevajo k povišanju konkurenčnosti, produktivnosti, trajnostni rasti, zaposlovanju in izvoznemu potencialu.

Prijavi se na Hackathon: Center mesta kot središče nakupov v prazničnih dneh

Prijavi se na Hackathon: Center mesta kot središče nakupov v prazničnih dneh Kamnik ima čudovito srednjeveško jedro z edinstveno ponudbo lokalov, trgovinic in doživetji. V mestu se trguje že 1.000 let. To izjemno dediščino bomo v duhu prihajajočega decembra poskušali oživeti tudi na virtualnem Hackathonu, ki bo potekal 11. novembra 2020.

Webinar »Circular design«

V okviru projekta COCO4CCI je 21.10.2020 potekal webinar »Circular design«, kjer sta strokovnjakinji s področja trajnostnega načrtovanja predstavili, kako spremeniti poslovni model iz linearnega v krožno in s tem prispevati k varovanju okolja.