Projektno povezovanje

Aktualne novice


Objavljen zadnji razpis za brezplačno pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec

Ljubljana, 14. januar 2022 – Vsaka kriza, poleg negativnih posledic, prinese tudi priložnost za pozitivne spremembe, nov zagon in razvoj. Številni delodajalci so v negotovem obdobju, ki ga je zaznamovala epidemija koronavirusa, prepoznali družbeno odgovornost kot pomemben dejavnik za večje zadovoljstvo zaposlenih. Podjetja z različnimi ukrepi – usklajevanje ustreznega razmerja med delovnim in zasebnim časom, zagotavljanje zdravega delovnega okolja, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, krepitev možnosti soodločanja vseh zaposlenih ipd. – krepijo motivacijo zaposlenih in konkurenčnost ter si odpirajo vrata za nenehne izboljšave.

Projekt IDES – po uspešnem izobraževanju na področju metalurgije, agro mehanizacije in avtoindustrije, nadaljujemo z drugim izobraževanjem – tokrat s področja obrti, agrikulture in proizvodnje hrane

V okviru projekta Samoupravna regija Košice in Agencija za podporo regionalnega razvoja Košice organizirata tridnevni izobraževalni program o dualnem izobraževanju na področju obrti, agrikulture in proizvodnje hrane na Slovaškem. Poudarjen bo vidik usposabljanja na delovnem mestu v okviru socialnega podjetništva.

III. raziskava na temo družbene odgovornosti v poslovni javnosti - vabljeni k izpolnjevanju vprašalnika

Gospodarska zbornica Slovenije kot partner projekta že tretje leto sodeluje pri uvajanju certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Z nosilcem projekta Ekvilib Inštitut ter partnerjema, Združenjem delodajalcev Slovenije in Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, vsako leto pripravimo kratek anketni vprašalnik v povezavi z družbeno odgovornostjo podjetij/organizacij, ki vam ga pošiljamo v ponovno izpolnjevanje.

Izšla je druga številka DigiER novičnika

DgiER Priročnik o digitalnih čezmejnih podjetniških strategijah v poslovnem okolju je prvi rezultat projekta, na katerega se trenutno osredotočamo.

2. srečanje partnerjev projekta DigiER

8. in 9. decembra 2021 smo v živo izvedli sestanek projekta Digital transborder Entrepreneurship Readiness – DigiER. Drugi sestanek smo, zaradi omejitev, izvedli pri vodilnem partnerju Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach na Poljskem in ne v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske, kot je bilo prvotno mišljeno.

Prijavi se na razpis "Kamnik, moje podjetniško mesto" in osvoji kreativni vavčer v višini 5.000 eur

Prijavi se na razpis "Kamnik, moje podjetniško mesto" (👉www.podjetnisko-mesto.si) in s svojo poslovno idejo soustvarjaj prihodnost mesta Kamnik. 3 pogumne podjetnice in podjetnike bomo v okviru projekta #InterregCINEMA nagradili z vavčerjem v vrednosti 5.000 eur.

Aktivnosti projekta VIRTUAL TEAMS - Erasmus+

Cilj projekta Virutal Teams je pomagati ter opremiti vodje v malih in srednje velikih podjetjih (MSP) ter kadrovske strokovnjake z orodji in veščinami, da bodo lahko s prilagoditvijo svojih politik, praks in postopkov spodbujali pozitivne organizacijske kulture, podpirali svoje zaposlene ter izboljšali kakovost dela v virtualnih timih.

Projekt WBL Goes Virtual – partnerska delavnica v virtualnem okolju

Partnerstvo projekta WBL GOES VIRTUAL je med 24. novembrom in 26. novembrom izvedlo izobraževalno delavnico o projektu, ki je namenjen podpori mentorjem PUD pri virtualizaciji in digizalizaciji učnih vsebin.

3. NOVIČNIK PROJEKTA DANUBEPEERCHAINS

Predstavljamo tretji novičnik projekta DANUBEPEERCHAINS, ki se izvaja v okviru transnacionalnega programa INTERREG Danube, sofinanciranega s sredstvi Evropske unije.

S certifikatom Družbeno odgovoren delodajalec uspešno nad družbene in okoljske izzive

pidemija novega koronavirusa je prinesla negativne posledice na različnih področjih in med drugim povzročila še dodatno razslojenost družbe. Delodajalci, ki so v tem času prepoznali pomen družbeno odgovornega delovanja in posebno pozornost namenili skrbi za zaposlene, so pri premagovanju teh izzivov nedvomno v veliki prednosti.