Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt IDES – zaključili smo z uspešnim tridnevnim izobraževalnim programom o praktičnem usposabljanju z delom na področju obrti, agrikulture in proizvodnje hrane

Med 24.01. in 26.01. sta v okviru projekta Samoupravna regija Košice in Agencija za podporo regionalnega razvoja Košice (Slovaška) organizirali tridnevni izobraževalni program o dualnem izobraževanju na področju obrti, agrikulture in proizvodnje hrane, s posebnim poudarkom na socialnem podjetništvu.

Objavljen zadnji razpis za brezplačno pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec

Ljubljana, 14. januar 2022 – Vsaka kriza, poleg negativnih posledic, prinese tudi priložnost za pozitivne spremembe, nov zagon in razvoj. Številni delodajalci so v negotovem obdobju, ki ga je zaznamovala epidemija koronavirusa, prepoznali družbeno odgovornost kot pomemben dejavnik za večje zadovoljstvo zaposlenih. Podjetja z različnimi ukrepi – usklajevanje ustreznega razmerja med delovnim in zasebnim časom, zagotavljanje zdravega delovnega okolja, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, krepitev možnosti soodločanja vseh zaposlenih ipd. – krepijo motivacijo zaposlenih in konkurenčnost ter si odpirajo vrata za nenehne izboljšave.

Projekt IDES – po uspešnem izobraževanju na področju metalurgije, agro mehanizacije in avtoindustrije, nadaljujemo z drugim izobraževanjem – tokrat s področja obrti, agrikulture in proizvodnje hrane

V okviru projekta Samoupravna regija Košice in Agencija za podporo regionalnega razvoja Košice organizirata tridnevni izobraževalni program o dualnem izobraževanju na področju obrti, agrikulture in proizvodnje hrane na Slovaškem. Poudarjen bo vidik usposabljanja na delovnem mestu v okviru socialnega podjetništva.

III. raziskava na temo družbene odgovornosti v poslovni javnosti - vabljeni k izpolnjevanju vprašalnika

Gospodarska zbornica Slovenije kot partner projekta že tretje leto sodeluje pri uvajanju certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Z nosilcem projekta Ekvilib Inštitut ter partnerjema, Združenjem delodajalcev Slovenije in Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, vsako leto pripravimo kratek anketni vprašalnik v povezavi z družbeno odgovornostjo podjetij/organizacij, ki vam ga pošiljamo v ponovno izpolnjevanje.

Izšla je druga številka DigiER novičnika

DgiER Priročnik o digitalnih čezmejnih podjetniških strategijah v poslovnem okolju je prvi rezultat projekta, na katerega se trenutno osredotočamo.

2. srečanje partnerjev projekta DigiER

8. in 9. decembra 2021 smo v živo izvedli sestanek projekta Digital transborder Entrepreneurship Readiness – DigiER. Drugi sestanek smo, zaradi omejitev, izvedli pri vodilnem partnerju Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach na Poljskem in ne v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske, kot je bilo prvotno mišljeno.

Prijavi se na razpis "Kamnik, moje podjetniško mesto" in osvoji kreativni vavčer v višini 5.000 eur

Prijavi se na razpis "Kamnik, moje podjetniško mesto" (👉www.podjetnisko-mesto.si) in s svojo poslovno idejo soustvarjaj prihodnost mesta Kamnik. 3 pogumne podjetnice in podjetnike bomo v okviru projekta #InterregCINEMA nagradili z vavčerjem v vrednosti 5.000 eur.

Aktivnosti projekta VIRTUAL TEAMS - Erasmus+

Cilj projekta Virutal Teams je pomagati ter opremiti vodje v malih in srednje velikih podjetjih (MSP) ter kadrovske strokovnjake z orodji in veščinami, da bodo lahko s prilagoditvijo svojih politik, praks in postopkov spodbujali pozitivne organizacijske kulture, podpirali svoje zaposlene ter izboljšali kakovost dela v virtualnih timih.

Projekt WBL Goes Virtual – partnerska delavnica v virtualnem okolju

Partnerstvo projekta WBL GOES VIRTUAL je med 24. novembrom in 26. novembrom izvedlo izobraževalno delavnico o projektu, ki je namenjen podpori mentorjem PUD pri virtualizaciji in digizalizaciji učnih vsebin.

3. NOVIČNIK PROJEKTA DANUBEPEERCHAINS

Predstavljamo tretji novičnik projekta DANUBEPEERCHAINS, ki se izvaja v okviru transnacionalnega programa INTERREG Danube, sofinanciranega s sredstvi Evropske unije.