Projektno povezovanje

Aktualne novice


ThinkTwice!, Erasmus+, KA2, 1/9/2020-31/8/2022

ThinkTwice! Ekološka trajnost pri vodenju projektov

Priložnost za inovativna podjetja

Sodelovanje med sektorjem kreativnih industrij (razmišljanje z desno hemisfero) ter tehnološko naprednimi podjetji (razmišljanje z levo hemisfero) postaja vedno bolj prepoznano kot gonilo inovativnosti, napredka in trajnostnega razvoja.

Zdaj je čas za inovativnost!

Zdaj je čas za inovativnost! Inovacij se ne rabimo bati.

Revitalizacija mestnih središč & kulturna in kreativna industrija

Revitalizacija mestnih središč & kulturna in kreativna industrija. Revitalizacija mestnih središč z razvijanjem novih inovativnih konceptov vključevanja in povezovanja kreativnih industrij, podjetništva in malega trgovstva ter tudi lokalnih odločevalcev/oblasti in skupnosti.

Kulturni in kreativni sektor kot spodbujevalec sprememb in inovacij

Kulturni in kreativni sektor kot spodbujevalec sprememb in inovacij. Kreativna ekonomija in njene panoge so strateški sektorji, ki lahko z vlaganjem znanja in finančno pomočjo izrazito prispevajo k povišanju konkurenčnosti, produktivnosti, trajnostni rasti, zaposlovanju in izvoznemu potencialu.

Prijavi se na Hackathon: Center mesta kot središče nakupov v prazničnih dneh

Prijavi se na Hackathon: Center mesta kot središče nakupov v prazničnih dneh Kamnik ima čudovito srednjeveško jedro z edinstveno ponudbo lokalov, trgovinic in doživetji. V mestu se trguje že 1.000 let. To izjemno dediščino bomo v duhu prihajajočega decembra poskušali oživeti tudi na virtualnem Hackathonu, ki bo potekal 11. novembra 2020.

Webinar »Circular design«

V okviru projekta COCO4CCI je 21.10.2020 potekal webinar »Circular design«, kjer sta strokovnjakinji s področja trajnostnega načrtovanja predstavili, kako spremeniti poslovni model iz linearnega v krožno in s tem prispevati k varovanju okolja.

Art Thinking - povezovanje podjetij in kreativne industrije

Projekt DIVA. Spletna delavnica za promocijo sodelovanja med podjetji ter kulturno kreativnimi industrijami s pomočjo metode Art Thinkinga.

GZS ZGIGM v projektnih aktivnostih - pregled pomembnejših iniciativ in rezultatov

GZS ZGIGM sodeluje v več evropskih panožnih projektih, ki jih sofinancira EU iz različnih evropskih programov, povečini Erasmus+ , deloma pa tudi iz razpisov DG EMPL, ZZZS.