Projektno povezovanje

Aktualne novice


Priročnik o digitalnih čezmejnih podjetniških strategijah v poslovnem okolju

Priročnik o digitalnih čezmejnih podjetniških strategijah v poslovnem okolju je zelo koristen vir informacij za podjetnike, ki želijo razširiti svoje poslovanje na mednarodni ravni. Priročnik se osredotoča na uporabo digitalnih tehnologij in orodij za razvoj uspešne čezmejne podjetniške strategije.

Izšla je šesta številka novičnika DigiER

Hitri tečaj DigiER je pripravljen!

Cradle-ALP: Študijski obisk podjetja JVP v Padovi, Italija

Cradle-ALP: Študijski obisk podjetja JVP v Padovi, Italija

21. in 22. marca so se partnerji projekta Cradle-ALP sestali na Gospodarski zbornici v Padovi, da bi razpravljali o nadaljnjem razvoju projekta. Organiziran je bil tudi študijski obisk podjetja JVP, ki proizvaja dvignjena jeklena tla in ima certifikat Cradle-to-Cradle (C2C).

Projekt ECO-CENT - Vabljeni na izobraževanje za izvajalce PIU

Projekt ECO-CENT - Vabljeni na izobraževanje za izvajalce PIU

Projekt ECO-CENT, ki je namenjen vzpostavitvi inovacijskih ekosistemov za podjetnike v krožnem gospodarstvu in poklicnem izobraževanju in usposabljanju (PIU). Potrebno je razviti več ključnih struktur in okvirov, če želimo, da predlagani ekosistemi ustrezno delujejo in dosežejo potrebne učinke na politiko in soritve na lokalni, nacionalni in transnacionalni ravni. Za uspeh projekta je ključno, da obstaja jasen „raison d’etre“ za upravljanje in vzdrževanje forumov deležnikov, ki jih bo vsak partner vzpostavil v svojem lokalnem okolju. Naloga teh forumov je spodbujanje sodelovanja in interakcije med predstavniki poslovne skupnosti in predstavniki PIU.

Izšla je peta številka novičnika DigiER

DigiER Qriročnik je sestavljen iz študij primerov, ki so jih napisali strokovnja ki, ki že dokazujejo trajnostni pristop v svojih poslovnih dejavnostih in ponuja enostavno metodologijo za učinkovito digitalno čezmej no podjetništvo.

Projekt Green Collider - vabljeni na webinar!

Projekt Green Collider - vabljeni na webinar!

Razvoj zelenih kompetenc je ključnega pomena. Prijavite se na brezplačne webinarje s pregledom ključnih tem s tega področja.

Zgodbe o uspehu in pridobljene izkušnje iz projekta CINEMA

Zgodbe o uspehu in pridobljene izkušnje iz projekta CINEMA

Ob koncu projekta CINEMA smo izdali brošuro z zgodbami o uspehu in izkušnjah iz projekta CINEMA.

Projekt RE-PEER: Zaključek projektnega rezultata 1 (PR1)

Projekt RE-PEER: Zaključek projektnega rezultata 1 (PR1)

Projektni partnerji projekta RE-PEER so pripravili »Praktični vodnik (korak za korakom) za učitelje odraslih na področju okoljskega in digitalnega izobraževanja odraslih«.

Izšla je druga številka RE-PEER novičnika

Izšla je druga številka RE-PEER novičnika

Tokratni novičnik podaja informacije o 2. srečanju projektnih partnerjev, ki je potekalo 8. novembra v Rotterdamu na Nizozemskem in povzema dosedanje aktivnosti projekta RE-PEER.

Izšla je četrta številka novičnika DigiER

Partnerji smo opredelili okvir in vsebino za razvoj inovativnih in celovitih digitalnih čezmejnih podjetniških strategij v poslovnem okolju. Učitelji poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter podjetniki bodo lahko s pomočjo zaposlenih v gospodarskih zbornicah na svojih delovnih mestih uresničili idejo o učenju na delovnem mestu.