Projektno povezovanje

Aktualne novice


Izšla je tretja številka DigiER novičnika

3. srečanje projektnih partnerjev, ki je povzelo dosedanje aktivnosti projekta DigiER: "Digitalno, čezmejno podjetništvo", je potekalo na sedežu projektnega partnerja KAINOTOMIA, ki se nahaja v grškem mestu Larissa. Srečanje je trajalo od 27. do 28. junija 2022. Srečanju je predsedovala Gospodarska zbornica v Katovicah (Poljska), ki je vodilni partner projekta DIGIER. Več informacij si lahko preberete v samem novičniku. Vabljeni k branju.

Projekt CINEMA - Kreativne industrije za nova urbana gospodarstva v Podonavski regiji

Projekt CINEMA - Kreativne industrije za nova urbana gospodarstva v Podonavski regiji

V sredo, 14. septembra 2022, je v Parku Evropa potekala novinarska konferenca s predstavitvijo projekta CINEMA, ki je pod vodstvom Gospodarske zbornice Slovenija mestnemu središču Kamnika vdahnil novo življenje.

Projekt Green Collider - partnersko srečanje v Ljubljani

Projekt Green Collider - partnersko srečanje v Ljubljani

Ozaveščanje nosilcev odločanja v izobraževalnem in gospodarskem sektorju o okoljskih in klimatskih spremembah je ključnega pomena za spreminjanje vedenja in usmerjanje k okolju prijaznejšim obstoječim učnim načrtom in razvoju novih zelenih kompetenc. Točno s tem področjem se ukvarja projekt Green Collider!

Projekt Green Collider - gremo zeleno!

Projekt Green Collider - gremo zeleno!

Začenjamo z delom na projektu Green Collider – uvajanje trajnostnega razmišljanja in razvoja zelenih spretnosti v okviru sodelovanja med poklicnim izobraževanjem in usposabljanjem ter gospodarstvom!

Kako odgovorno dopustovati: »Dober počitek se ne opravi sam od sebe.«

Odgovornost delodajalca je, da zagotovi zaposlenemu občutek varnosti, da se v času koriščenja letnega dopusta resnično lahko odklopi. To pa pomeni, da bo nujne stvari opravil nekdo od sodelavk ali sodelavcev, ki ta čas niso na dopustu. Pomembno je tudi, da zaposlenemu v času dopusta ni treba skrbeti, kaj vse se lahko zgodi, medtem ko koristi letni dopust,« pravi direktor Ekvilib Inštituta, ki organizacijam podeljuje certifikat Družbeno odgovoren delodajalec (DOD), Aleš Kušlan Kranjc.

Projekt EU365 - Začeli smo s koledarjem EU!

Evropska unija vsak dan vpliva na naša življenja na bolje. Vsak dan bomo objavili novo ključno sporočilo o EU!

Projekt WBL-Q – Že veste, kako kakovostno je vaše usposabljanje na delovnem mestu?

Kakovostno izobraževanje in usposabljanje na delovnem mestu je ključ za doseganje visoko usposobljene delovne sile. Veste, kako kakovostno je vaše usposabljanje na delovnem mestu? Preverite s pomočjo spletnega orodja za samoocenjevanje na: https://www.tool.wbl-quality.eu/sl.

Projekt IDES - rezultati projekta

Projekt IDES - rezultati projekta

GZS je v zadnjih letih sodelovala v projektu IDES - Uvedba sistema dualnega izobraževanja in prepoznavanja njegove kakovosti. V okviru projekta je bila narejena primerjalna analiza sistemov dualnega izobraževanja, razvit je bil komunikacijski načrt za promocijo vajeništva ter komunikacijska orodja, ki bodo k temu cilju pripomogla - brošure za bodoče dijake in njihove starše, za podjetja in šole, ki bi se želele vključiti v takšen način izobraževanja. Posneti so bili tudi promocijski videi, ki si jih lahko ogledate na našem YouTube kanalu.

Projekt WBL-Q – ocenite kakovost vašega praktičnega usposabljanja na delovnem mestu

Kakovostno izobraževanje in usposabljanje na delovnem mestu je ključ za doseganje visoko usposobljene delovne sile. S pomočjo spletnega orodja za samoocenjevanje lahko tudi sami preverite, kako kakovostno je izobraževanje in usposabljanje na delovnem mestu v vašem podjetju. Orodje je dostopno na: https://www.tool.wbl-quality.eu/sl.