Nacionalna tehnološka platforma "Food for Life", ki deluje v okviru evropskega združenja proizvajalcev živil FoodDrinkEurope, je izdala novo strateško agendo za raziskave in inovacije.
Evropsko združenje proizvajalcev hrane in pijač FoodDrinkEurope razpisuje nagradni natečaj za tri kategorije: bolj zelen planet, bolj zdrav življenjski slog in inovativnost nove generacije.
Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je objavila javni razpis za sofinanciranje raziskovalnih projektov za leto 2021. Rok za prijavo na javni razpis je 12. februar 2021.
Organizacija EIT Food je objavila rezultate poročila EIT Food Foresight, v katerem navaja, kako je pandemija COVID-19 vplivala na kmetijska in živilska podjetja in kakšne scenarije lahko pričakujemo v prihodnosti.
Organizator svetovne razstave Expo 2020 Dubaj je objavil poziv, s katerim vabi k predstavitvi dobrih praks, projektov in pobud v boju s COVID-19. Iščejo tako kratkoročne kot dolgoročne rešitve, ki temeljijo na novih in inovativnih pristopih na področju zdravstvenih storitev, javnih prostorov, tehnologije, izobraževanja in razvoja veščin ter zagotavljanju preživetja, osnovnega udobja in storitev. Rok za prijavo je 31. december 2020.
18. in 19. november 2020 (spletna izvedba) - GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je v sodelovanju z Mestno občino Kranj organizirala delavnico v dveh delih z naslovom »Označevanje živil od A do Ž« s področja kakovosti in označevanja živil ter trendov na področju razvoja novih živilskih proizvodov. Delavnic se je udeležilo preko 80 predstavnikov kmetijske dopolnilne dejavnosti, malih oz. mikro podjetij in organizatorjev prehrane iz gorenjske regije.
16. oktobra je potekala spletna konferenca z naslovom Transforming Food Systems Through Researh & Innovation. Na voljo je posnetek konference.V sklopu konference so predstavili tudi publikacijo z naslovom FOOD2030 Pathways for Action: Research and innovation policy as a driver for sustainable, healthy and inclusive food systems. Povezave do omenjenih gradiv najdete v novici.