DELAVNICE ZA INOVACIJE S PODROČJA MEDITERANSKE PREHRANE

DELAVNICE ZA INOVACIJE S PODROČJA MEDITERANSKE PREHRANE

E-zavod kot projektni partner v okviru projekta MD.net razpisuje natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane. V okviru natečaja bodo organizirane tri soustvarjalne delavnice s področja inovacij in mediteranske prehrane, ki se jih lahko udeleži vsak, ki ga zanimajo inovacije, mediteranska prehrana ter razvoj inovativnih idej.

ODPRTI JAVNI RAZPISI - SPIRIT

Madžarsko podjetje išče nove dobavitelje

Madžarsko podjetje, ki se ukvarja z distribucijo prehrambenih izdelkov išče nove dobavitelje / proizvajalce slovenskih prehrambenih produktov za naslednje segmente: brez glutena, vegetarijanski izdelki, mlečni izdelki, testenine, prigrizki in brez sladkorja.

Pridružite se nam pri spodbujanju podjetnostnega razmišljanja!

Pridružite se nam pri spodbujanju podjetnostnega razmišljanja!

Na projektu EntreCompFood se dogaja! Vabimo vas, da si preberete prvi novičnik ter postanete član EntreCompFood skupnosti sodelovanja.

Prošnja za sodelovanje v anketi projekta MEDCLIV

Kemijski inštitut v okviru Evropskega projekta MEDCLIV poziva vse, ki delujejo v vinarskem sektorju, da izpolnejo anketo, namenjeno oceni trenutnega stanja vinskega sektorja v Sredozemlju.

Listina EntreCompFood – vzpostavljanje slovenske skupnosti sodelovanja

Listina EntreCompFood – vzpostavljanje slovenske skupnosti sodelovanja

V sklopu novega projekta EntreCompFood vzpostavljamo nacionalne skupnosti sodelovanja, ki bodo najprej povezale ključne identificirane deležnike na lokalni ravni (Francija / Španija / Slovenija) in nato tudi na evropski ravni. Pobuda EntreCompFood vpeljuje okvir podjetnostne kompetence EntreComp, ki ga je razvila Evropska komisija, kot osrednje orodje za spodbujanje podjetnostne kompetenc v živilskem sektorju. Z manjšanjem vrzeli med izobraževanjem in gospodarstvom se bo spodbudila konkurenčnost živilske industrije.

Razpis za izbor najbolj inovativnih živil 2021

Razpis za izbor najbolj inovativnih živil 2021

Inštitut za nutricionistiko je objavil nov razpis za izbor najbolj inovativnih živil. V letošnjem letu nadaljujejo s spodbudo za najbolj inovativno živilo iz ajde, podelili pa bodo tudi nagrado za najbolj inovativno polnozrnato živilo. Pobude, ki jih lahko podajo tako potrošniki, kot tudi proizvajalci, sprejemajo do 30. novembra 2020.

Povabilo k izpolnitvi vprašalnika A-RING o raziskavah in inovacijah v vaši organizaciji

Povabilo k izpolnitvi vprašalnika A-RING o raziskavah in inovacijah v vaši organizaciji

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani v okviru projekta A-RING izvajajo raziskavo o tem, katere prioritete so po vašem mnenju v poslovni javnosti najbolj zaželene za prihodnjo strategijo pametne specializacije. Anketo lahko izpolnite do 22. junija 2020.

EntreCompFood - Privabljanje mladih v ključni evropski industrijski sektor s pomočjo okvirja podjetnostne kompetence EntreComp

EntreCompFood - Privabljanje mladih v ključni evropski industrijski sektor s pomočjo okvirja podjetnostne kompetence EntreComp

Z novim EntreComp projektom naslavljamo izziv, da živilskopredelovalna industrija ne privablja dovolj mladih za ohranitev konkurenčnosti. Zato je pomembno, da se mladi izpopolnjujejo na področju kompetenc v kader prihodnosti, in sicer, da krepijo svojo podjetnost. Projekt EntreCompFood bo kreiral, preizkusil in ocenil nove možnosti usposabljanja, ki temeljijo na EntreComp okvirju podjetnostne kompetence, razvitem s strani Evropske komisije.