Arhiv: Prehranski forum "Živilska industrija miga -migaj z nami tudi ti!"

V ponedeljek 16.12.2019 je na Gospodarski zbornici Slovenije, na Dimičevi 13 v Ljubljani, potekal Prehranski forum "Živilska industrija miga- migaj z nami tudi ti!".

VELIKI JESENSKI ŽIVILSKI SEMINAR SRIP HRANA

VELIKI JESENSKI ŽIVILSKI SEMINAR SRIP HRANA

V torek, 26. novembra, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekal Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA. V novici najdete tudi povezavo do zbornika.

EIT FOOD PRIPRAVLJA BREZPLAČNE SPLETNE TEČAJE RAZLIČNIH ŽIVILSKIH TEMATIK

EIT FOOD PRIPRAVLJA BREZPLAČNE SPLETNE TEČAJE RAZLIČNIH ŽIVILSKIH TEMATIK

Evropska iniciativa EIT Food si prizadeva povečati inovacije v živilskem sektorju ter ustvariti bolj trajnosten, zdrav in zaupanja vreden živilski sektor. S tem namenom so za leti 2019 in 2020 pripravili različne spletne tečaje s področja kmetijstva in živilstva, ki spodbujajo tesnejše sodelovanje s potrošniki ter izboljšanje njihove osveščenosti na področju prehrane.

POZIV ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV PREDNOSTNIH RAZISKOVALNIH TEM ZA OBLIKOVANJE USMERITEV IN JAVNEGA RAZPISA V OKVIRU CILJNEGA RAZISKOVALNEGA PROGRAMA

POZIV ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV PREDNOSTNIH RAZISKOVALNIH TEM ZA OBLIKOVANJE USMERITEV IN JAVNEGA RAZPISA V OKVIRU CILJNEGA RAZISKOVALNEGA PROGRAMA "ZAGOTOVIMO.SI HRANO ZA JUTRI 2011-2020" V LETU 2020

V podporo strateškemu razvoju slovenskega kmetijstva, gozdarstva, varne hrane in ribištva, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pripravlja izhodišča za oblikovanje usmeritev in 5. javnega razpisa za izvajanje in financiranja sektorskega Ciljnega raziskovalnega programa (CRP) "Zagotovimo.si hrano za jutri 2011-2020" za leto 2020.

POZIV STRATEŠKIM RAZVOJNO-INOVACIJSKIM PARTNERSTVOM ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV VSEBIN PROJEKTOV

V okviru odloka o Programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v letu 2019 je bil ustanovljen Podnebni sklad, ki je skladno z Zakonom o varstvu okolja in evropsko zakonodajo ustanovljen za sofinanciranje ukrepov na področju podnebnih sprememb, zato naprošajo, da s spletnem orodju 1ka do vključno 15.12.2019 vpišete svoje predloge vsebin projektov.

EIT FOOD: PRAVNA IN RAČUNOVODSKA PODPORA START-UPOM

EIT FOOD: PRAVNA IN RAČUNOVODSKA PODPORA START-UPOM

EIT Food ponuja enkratne štipendije za mlade start-upe s področja živilstva, namenjene kritju različnih pravnih ali računovodskih stroškov. Rok prijave je do 31. oktobra 2019.

PRESTIŽNI NAZIV TOVARNA LETA 2019 SO PREJELE LJUBLJANSKE MLEKARNE

PRESTIŽNI NAZIV TOVARNA LETA 2019 SO PREJELE LJUBLJANSKE MLEKARNE

V četrtek, 9. oktobra 2019, je v farmacevtski družbi Krka, lanskoletni zmagovalki izbora, potekal drugi zaključni dogodek izbora Tovarna leta. Z laskavim nazivom Tovarna leta 2019 so tokrat okronali Ljubljanske mlekarne, največjo slovensko mlekarno.

POZIV ZA OCENJEVALCE V OKVIRU PROJEKTA OISAIR

POZIV ZA OCENJEVALCE V OKVIRU PROJEKTA OISAIR

Projekt OISAIR je objavil poziv za ocenjevalce prispelih predlogov na razpisu OISAIR Proof of Concept. Najnižja stopnja zahtevane izobrazbe je univerzitetna izobrazba, kandidati pa morajo imeti tudi pet let izkušenj iz strokovnega ali raziskovalnega dela na univerzah ali drugih raziskovalnih organizacijah. Rok prijave je 15. oktober.

2. REGIONALNI POSLOVNI FORUM NOVI SAD, 1. – 4. 10. 2019

V organizaciji avtonomne pokrajine Vojvodina in Skupščine evropskih regij v Republiki Srbiji je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Vojvodine, razvojno agencijo Vojvodine, Novosadskim sejmom in Evropsko podjetniško mrežo od 1. do 4. oktobra potekal Regionalni poslovni forum, pri katerem je Slovenija sodelovala kot država partnerica.

DESIGN THINKING DELAVNICA: »OBLIKOVANJE, NADGRADNJA IN OPTIMIZACIJA INTERNIH PROCESOV V PODJETJIH«

Gospodarska zbornica Slovenije vabi na design thinking delavnico, kjer boste s kombinacijo kreativnih in analitičnih pristopov lahko spoznali proces razvoja novih rešitev. Delavnica bo potekala v treh delih, in sicer 10., 17. in 23. oktobra.