Inštitut za nutricionistiko je objavil nov razpis za izbor najbolj inovativnih živil. V letošnjem letu nadaljujejo s spodbudo za najbolj inovativno živilo iz ajde, podelili pa bodo tudi nagrado za najbolj inovativno polnozrnato živilo. Pobude, ki jih lahko podajo tako potrošniki, kot tudi proizvajalci, sprejemajo do 30. novembra 2020.
Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani v okviru projekta A-RING izvajajo raziskavo o tem, katere prioritete so po vašem mnenju v poslovni javnosti najbolj zaželene za prihodnjo strategijo pametne specializacije. Anketo lahko izpolnite do 22. junija 2020.
Z novim EntreComp projektom naslavljamo izziv, da živilskopredelovalna industrija ne privablja dovolj mladih za ohranitev konkurenčnosti. Zato je pomembno, da se mladi izpopolnjujejo na področju kompetenc v kader prihodnosti, in sicer, da krepijo svojo podjetnost. Projekt EntreCompFood bo kreiral, preizkusil in ocenil nove možnosti usposabljanja, ki temeljijo na EntreComp okvirju podjetnostne kompetence, razvitem s strani Evropske komisije.
Na Natu organizirajo delavnice/seminarje na temo "Emerging and Disruptive Technologies (EDT)", ki se jih lahko udeležijo zainteresirane organizacije iz držav članic Zavezništva.
EIT Food prireja poletno šolo, namenjeno razvoju novih živilskih izdelkov. Rok prijave je 30. april 2020.
EIT Digital in ABC Accelerator razpisujeta program Venture, namenjen vsem ekipam, ki imajo idejo s področja digitalizacije. Dobre ideje bodo nagrajene z do 25.000 € začetne investicije. Rok prijave je 26. april.
Platforma ECCP (European Cluster Collaboration Platform) je vzpostavila spletno stran, namenjeno informiranju in izmenjavi informacij industrijskih klastrov.
Program Young Innovators je namenjen mladim, da z inovacijami prispevajo k zmanjšanju podnebnih sprememb. Tekom programa se bodo učenci in dijaki spoznali s konkretnimi izzivi, ki jih bodo ponudila lokalna podjetja, organizacije, skupnosti,... Vabijo, da se jim pridružite tako, da prispevate svoje izzive.