Vljudno vas vabimo na Dan slovenske elektroindustrije, ki bo potekal 31. avgusta 2022 v živo na GZS pod naslovom »Slovenska elektroindustrija v luči zelenega in digitalnega prehoda«

Predstaviti vam želimo aktualne vsebine pomembne za panogo, zato smo pripravili pester program z zanimivimi gosti. Prikazali nam bodo poslovanje panoge v preteklem letu, dotaknili pa se bodo tudi izzivov elektroindustrije v času visokih cen surovin in energentov. Na okrogli mizi bomo osvetlili prihodnost elektroindustrije v luči zelenega in digitalnega prehoda. 

Na dogodek se prijavite do 26. avgusta 2022 s pomočjo elektronske prijavnice >>

 


PROGRAM
13:00 - 13:30 Sprejem udeležencev – registracija in pogostitev
13:30 - 13:40 Uvodni nagovori
mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS
Sara Čučnik, predsednica Zbornice elektronske in elektroindustrije
13:40 - 13:50 Slovenska elektroindustrija v luči dvojnega prehoda
Andreja Hlišč, direktorica Zbornice elektronske in elektroindustrije
13:50 - 14:20 Izzivi elektroindustrije v času visokih cen surovin in energentov
Bojan Ivanc, glavni analitik GZS
14:20 - 14:50 Digitalizacija, vlaganje v neotipljivi kapital in zelene zaposlitve kot vir konkurenčnih prednosti slovenskih podjetij
dr. Tjaša Redek, Ekonomska fakulteta Univerza v Ljubljani
14:50 - 15:15 Odmor in mreženje
*za osvežitev bosta poskrbela ekološka kmetija HriberšekeBranjevka in BSH Hišni aparati, d.o.o.
15:15 - 16:15 Okrogla miza
Prihodnost elektroindustrije v luči zelenega in digitalnega prehoda

mag. Aleš Poljanšek, ebm-papst Slovenija d.o.o.
dr. Marjan Pogačnik, Iskra Mehanimi, d.o.o.
dr. Gregor Dolinar, Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani
dr. Tjaša Redek, Ekonomska fakulteta Univerza v Ljubljani
16:15  Otvoritev razstave "Inovativna SI elektroindustrija"
Pogostitev in druženje

 

 

Dogodek je brezplačen in je namenjen članom Zbornice elektronske in elektroindustrije ter drugim zainteresiranim predstavnikom industrijskih panog. Moderiral ga bo dr. Aleš Ugovšek.

*Pridružujemo si pravico do spremembe programa.

Na dogodek se prijavite do 26. avgusta 2022 s pomočjo elektronske prijavnice >>

Gostje dogodka:


mag. Aleš Cantarutti je generalni direktor GZS od 1. aprila 2021. Študiral je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in končal kot univerzitetni diplomirani sociolog – kadrovski management. Magistriral je z managementa na Fakulteti za management Univerze na Primorskem. Svojo poklicno pot je začel v Javor Pivki, kjer je bil od leta 2000 do 2006 vodja marketinga in prodaje. Med februarjem 2008 in decembrom 2014 je bil na GZS najprej vodja področja za rusko govoreče trge, zatem pa direktor Centra za mednarodno poslovanje. Od decembra 2014 do julija 2020 je bil državni sekretar na Ministrstvu RS za gospodarski razvoj in tehnologijo, zatem pa vodja področja na Elektru Ljubljani.

Sara Čučnik je predsednica upravnega odbora Zbornice elektronske in elektroindustrije, izvršna direktorica v podjetju ebm-papst, podpredsednica upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije in članica upravnega odbora GZS.

Andreja Hlišč je od avgusta 2022 direktorica Zbornice elektronske in elektroindustrije pri Gospodarski zbornici Slovenije. Kot koordinatorka grozda Pametne tovarne je v preteklih letih pokrivala področje prehoda v Industrijo 4.0, prav tako pa je v SRIP Tovarne prihodnosti kot članica Upravnega odbora zadolžena za koordinacijo izvajanja akcijskega načrta med GZS in Inštitutom Jožef Stefan. Sodelovala je v številnih mednarodnih projektih usmerjenih v zelen in digitalni prehod.

Bojan Ivanc, CFA, CAIA, je glavni ekonomist pri Analitiki GZS ter se ukvarja z napovedmi gospodarskih trendov v Sloveniji na področju vseh ključnih gospodarskih agregatov in gospodarskih sektorjev. Prav tako sodeluje pri pripravi zborničnih zakonodajnih sprememb. Pred letom 2013 je delal v finančnem sektorju, na področju buy-side in sell-side analiz.

dr. Tjaša Redek je redna profesorica na Ekonomski fakulteti na Univerzi v Ljubljani, kjer se prvenstveno ukvarja z razvojno ekonomijo, politiko konkurenčnosti, aplikativno makroekonomijo in mikroekonomijo. Poleg mnogih objav je tudi soavtorica Akcijskega načrta za večjo blaginjo v Sloveniji.

mag. Aleš Poljanšek je magister poslovnih ved IEDC - Poslovna šola Bled. Delovne izkušnje si je nabiral v podjetjih Hidria, Alpina in Jelovica. Oktobra lani pa je prevzel vodenje podjetja ebm-papst Slovenija d.o.o.

 

dr. Marjan Pogačnik je generalni direktor podjetja Iskra Mehanizmi, d.o.o., ki nudi kakovostne rešitve s področja finomehanike, elektromehanike in elektronike v štirih segmentih: avtomobilski industriji, medicini (osebna nega), na področju pametnega doma in industrijskih rešitev.


 

dr. Gregor Dolinar je redni profesor matematike na Fakulteti za elektrotehniko in od leta 2017 dekan fakultete. Diplomiral je na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani leta 1994, tu študij nadaljeval in doktoriral leta 2000, leto pred tem pa zagovarjal še diplomo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

 

Spremljevalni program:

Zbornici elektronske in elektroindustrije smo ponosni na dosežke naših članov, zato bomo na dogodku otvorili razstavo "Inovativna SI elektroindustrija".

Dobitniki nagrad za inovacije 2022:

Kolektor ATP d.o.o.
Domel d.o.o.
ATech d.o.o.
KOLEKTOR GROUP d.o.o.
Iskraemeco d.d.
MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.
BSH Hišni aparati, d.o.o. Nazarje
Gorenje d.o.o.
Viptronik d.o.o.
HERMI d.o.o.


Sponzor dogodka:

  

 

Materialni pokrovitelji dogodka:

     
Na dogodek se prijavite do 26. avgusta 2022 s pomočjo elektronske prijavnice >>

Dogodek bo potekal na GZS v dvorani A (1. nadstropje).

Vljudno vabljeni na druženje z nami.