Novice


Arhiv: Javni razpis za podporo zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji

Javni razpis za podporo zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji 

Javna agencija Spirit je v petek, 5. avgusta, v Uradnem listu objavila Javni razpis Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022–2025. Poudarek je na zasledovanju strateških ciljev učinkovite rabe virov, krožnega gospodarstva, zniževanja negativnih oz. povečevanju pozitivnih vplivov na podnebje in okolje, družbo in ekonomsko skupnost ter posledično povečanju produktivnosti in konkurenčnosti slovenskih podjetij.

Cilj javnega razpisa je podpreti vsaj 200 projektov zagonskih, mikro, malih in srednjih podjetij pri trajnostni in krožni transformaciji poslovanja. Okvirna višina nepovratnih sredstev, ki je na razpolago za sofinanciranje upravičenih stroškov, je skoraj 18 milijonov evrov. Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezno podjetje v konzorciju je različen, in sicer za FAZO A 100 % sofinanciranje, za FAZO B pa med 50 in 70 % , odvisno od vrste upravičenega stroška. Prvi rok za oddajo vlog je 15. september (za fazo A – sklop 1).

Ostale roke in podrobnosti razpisa so na povezavi: https://www.gzs.si/Portals/SN-informacije-Pomoc/Vsebine/novice-priponke/Povzetek-STKTP.pdf

Vse objave javnih razpisov lahko spremljate tudi na naši spletni strani Aktualni razpisi. Za več informacij nam pišite na razpisi@gzs.si.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.