Novice


Arhiv: Vabilo na spletni seminar - Kaj prinaša Zakon o zaščiti prijaviteljev?

Spoštovane članice in člani Zbornice elektronske in elektroindustrije,

pošiljamo informacijo, ki je pomembna za podjetja, ki zaposlujejo več kot 50 ljudi, saj boste morali do 23.5.2023 oziroma do 17.12.2023 vzpostaviti ustrezne poti za prijavo nepravilnosti znotraj organizacije skladno z novo zakonodajo na področju zaščite prijaviteljev. Zato je bistvenega pomena, da se seznanite z informacijo, da bo dne 2. marca 2023 od 10.00 ure do 14.00 ure potekal brezplačni spletni seminar na temo novega Zakona o zaščiti prijaviteljev UL RS, št. 16/23).

Seminar organizirata Ministrstvo za pravosodje in KPK. Kot navedeno, novi zakon prinaša pomembne ukrepe za zaščito oseb, ki prijavijo kršitev v svojem delovnem okolju, določa pa tudi dodatne obveznosti za zavezance v javnem in zasebnem sektorju. Določen je namreč rok za vzpostavitev prijavnih poti do 23. 5. 2023 za zavezance v javnem sektorju in za zavezance v zasebnem sektorju z več kot 250 zaposlenimi, ter do 17. 12. 2023 za zavezance v zasebnem sektorju, ki imajo med 50 in 249 zaposlenih. Vzpostavitev poti za prijavo nepravilnosti znotraj organizacije obsega imenovanje zaupnika, opredelitev naslova za prejem prijave ter sprejem notranjega akta, v katerem bodo opisane posebnosti obravnave prijave, pri kateri ne sme priti do razkritja identitete prijavitelja. Na seminarju bodo podane praktične usmeritve ter tudi osnutki obrazcev, potrebnih za uskladitev poslovanja podjetij do navedenih rokov.

Udeležba podjetij na seminarju je brezplačna, prijava pa je mogoča preko navedene povezave: Vabilo na spletni seminar - Kaj prinaša Zakon o zaščiti prijaviteljev? | GOV.SI, kjer je dostopen tudi podrobnejši program seminarja.

Vabljeni!

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.