Novice


Arhiv: ZA čisto in bolj prijetno okolje, ZA dobro energijo

Pomlad je čas, ko se z naravo prebuja tudi naš odgovoren odnos do okolja. Ne le na čistilnih akcijah v naravi, tudi doma in v službi postorimo marsikaj, da odpremo vrata novi energiji. Zborničarji bomo na pobudo Zbornice elektronske in elektroindustrije na prvi pomladni dan, jutri, 21. marca, začeli interno zbiralno akcijo odpadne elektronske in električne opreme. Pobrskajte po predalih in omarah v pisarnah, morda se v njih skrivajo miške, tipkovnice, potrgani kabli, baterije …, ki so nam vdano služile do iztrošenosti. Odpadno elektroniko lahko prinesete vsak delavni dan od 21. do 31. marca med 8. in 14. uro v mobilni zbiralnik na ploščad pred GZS.

 

Brezplačno lahko oddate električno in elektronsko opremo vseh oblik in velikosti, odpadne sijalke in odpadne baterije iz vašega delovnega okolja. Zbiramo samo nedelujočo elektronsko in električno opremo. Če ste v dvomih, ali določen predmet sodi med odpadno elektronsko opremo, lahko preverite na TEM seznamu. Zbrane e-odpadke bo prevzela družba ZEOS, d.o.o., ki bo poskrbela za njihovo ustrezno obdelavo in predelavo.

 

In še zanimivost: elektronska oprema vsebuje številne vredne kovine in druge materiale. Če vas zanima sestava odpadne opreme in prihranek CO2 v primeru njene reciklaže, vabljeni na aplikacijo E-waste calculator. Akcija poteka v sodelovanju s projektom CIRCOTRONIC.

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.