Novice


Arhiv: CIRCI Innovation Vouchers Results

V preteklem tednu so potekale evalvacije prijav na javni razpis za inovacijske vavčerje v okviru projekta CIRCI – Uvajanje krožnega gospodarstva v industrijske procese. Z velikim veseljem naznanjamo prejemnike vavčerjev, ki bodo v prihodnjih mesecih izvajali inovativne projekte za prehod v krožno industrijo.

Arhiv: Obeležili svetovni dan meroslovja

SiMER - sekcija proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne opreme je skupaj z Uradom RS za meroslovje na Gospodarski zbornici Slovenije organizirala Dan meroslovja, ob spominu na podpis pomembne mednarodne pogodbe, Metrske konvencije, leta 1875 v Parizu.

Arhiv: ORGALIM POMLADNO POROČILO 2023

Mednarodna organizacija ORGALIM, katere član je tudi Zbornica elektronske in elektroindustrije, je objavila svoje polletno poročilo.

Arhiv: "Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?"

Na forumu “Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?” dne 16.5.2023 so strokovnjaki in gospodarstveniki opozorili na zmanjšanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Na okrogli mizi je sodeloval tudi Matjaž Čemažar, direktor Domela, ki je v svojem odličnem nastopu opozoril prav na pomembnost verig vrednosti ter potrdil, da Evropa globalno in Slovenija znotraj EU zgubljata na konkurenčnosti.

Arhiv: Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?

Vabimo vas na okroglo mizo slovenskega gospodarstva "Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?", ki bo v torek, 16. maja 2023 med 9. in 11. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani, klub CD, Prešernova cesta 10 (priporočamo vhod št. 5 z Erjavčeve ceste, v Klub CD vas popelje dvigalo iz Male galerije).

Arhiv: Povabilo za sodelovanje pri publikaciji »Poslovanje slovenske elektroindustrije v letu 2022«

Vljudno vas vabimo k sodelovanju v publikaciji Zbornice elektronske in elektroindustrije z naslovom "Poslovanje slovenske elektroindustrije v letu 2022", ki je proslavlja dosežke naših članov kot ključnih akterjev v panogi ter predstavlja najpomembnejše kazalnike uspešnosti elektroindustrije v okviru celotnega slovenskega gospodarstva. Za priložnost oglaševanja smo za vas pripravili dve ponudbi.

Arhiv: Konstitutivna seja Upravnega odbora ZEE

Zbornica elektronske in elektroindustrije je 4. maja izvedla Konstitutivno sejo Upravnega odbora, kjer smo uživali v dobri družbi in lepem vremenu.

Arhiv: Odprta prijava: CIRCI Inovacijski vavčerji

V okviru projekta CIRCI – Krožna industrija razpisujemo inovacijske vavčerje v vrednosti do 15.000 EUR za podjetja z inovativnimi projekti na področju uvajanja krožnega gospodarstva v industrijskih procesih. Rok za prijavo je 15. maj 2023.

Arhiv: Sprejeti zakoni na 9. redni seji Državnega zbora

Državni zbor je na 9. redni seji (17. april do 21. aprila 2023) sprejel spodaj navedene zakone, ki jih prilagamo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.