Aktualne novice


OBVESTILO ZA NOVINCE 2020/2021

Ministrstvo pristojno za šolstvo je objavilo nov rokovnik za vpis novincev v srednje šole za šolsko leto 2020/2021.

Pomembni datumi:

 • Rok za prijavo za vpis v srednješolske programe je 11. maj 2020.
 • Rok za prenos prijave je do 16. junija 2020. Do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo še prenese na drugo šolo.
 • Vpis v srednje šole bo potekal v tednu od 30. junija 2020 do 6. julija 2020, odvisno od razporeda šol, o natančni razporeditvi bodo kandidati seznanjeni s strani šole.
  Več informacij na: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

  Bodoči vajenci se že lahko začnejo dogovarjati s podjetji, kjer bi želeli opravljati vajeništvo. Nekatera podjetja so nam že sporočila, da bi vajence želela sprejeti v prihodnjem šolskem letu, seznam podjetij in število mest si lahko ogledate v razdelku NAJAVA UČNIH MEST oz. na: http://vajenistvoiskalnik.gzs.si/iskalniknajav.aspx
  Izberite regijo ter program nato se vam bo izpisal seznam vseh podjetij, ki ustrezajo vašemu iskanju.
  V primeru, da na seznamu ne najdete podjetja, ki vas zanima, to ne pomeni, da vajeništva tam ne boste mogli opravljati. Gre le za to, da podjetje še ni bilo verificirano (pregledano s strani pristojne zbornice, da ima vse ustrezne pogoje za izvajanje vajeništva) ali da nam še niso uspeli posredovati najav števila učnih mest, ki so v podjetju na voljo. V takem primeru podjetje vseeno pokličite in povprašajte, ali je možno vajeništvo opravljati pri njih. Za pomoč smo vam seveda na voljo tudi predstavniki GZS, ki podjetjem cel sistem vajeništva lahko predstavimo bolj podrobno in jih povabimo k sodelovanju.

 

Fotogalerija

 

V skladu z Zakonom o vajeništvu smo zbornice dolžne voditi razvid vajeniških učnih mest.

Podjetja zato vljudno vabimo, da nam čim prej sporočite predvideno številko vajeniških učnih mest v vašem podjetju za prihodnje šolsko leto (2018/2019) in navedete poklic za katerega bi vajence potrebovali. 

Podatke nam sporočite preko e-pošte ana.zemva.novak@gzs.si 

Za več informacij smo vam na voljo na telefonu 01 58 98 531.