Aktualne novice


Fotogalerija iz Festivala vajeništva

Objavljamo utrinke iz Festivala vajeništva.

Informativni dnevi so pred vrati

Za promocijo poklicnega izobraževanja je Gospodarska zbornica Slovenije, tik pred informativnimi dnevi na srednjih šolah, objavila video spot »Znanje za lajf«, ki je nastal v okviru projekta Potujoča razstava poklicev prihodnosti, katere skupni moto je »Grem se učit kar hočem bit«. Razstava je ob novembra 2018 dalje obiskala že pet šol in več tržnic poklicev. Tudi s pomočjo video spota želimo približati mladim tiste poklice, ki jih ne poznajo in se zato ne odločajo za izobraževanje v teh smereh. Video spot nagovarja mlade. Pri svojih aktivnostih promocije poklicev ga lahko uporabijo podjetja, šole in drugi deležniki na trgu dela.

Novi vajeniški programi in vključene šole v vajeniški sistem v šolskem letu 2019/2020

Oglejte si, kateri so novi vajeniški programi in vključene šole v vajeniški sistem v šolskem letu 2019/2020

Vse, kar morajo podjetja vedeti o vajeništvu

Vse, kar morajo podjetja vedeti o vajeništvu

Vajeništvo kot obliko praktičnega usposabljanja podjetja podpirajo, saj se preko vajeništva vzpostavlja sinergija med šolstvom in gospodarstvom. Podjetja opažajo, da se teorija preko vajeništva učinkovito povezuje s prakso, ki jo je v vajeniški obliki izobraževanja precej več kot pri šolskih oblikah.

Vključevanje vajeništva in praktičnega usposabljanja z delom v sisteme poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Ljubljana, 21. marec 2018 - Na današnji konferenci je prek 100 udeležencev razpravljalo o modelih praktičnega usposabljanja z delom/vajeništva, ki naj bi se razvili v posameznih državah v prihodnosti. Predstavljena so bila tudi priporočila za nadaljnji razvoj.

»Kako lahko uspešno vključujemo vajeništvo in praktično usposabljanje z delom v sisteme poklicnega izobraževanja in usposabljanja?«

Vabilo na mednarodno konferenco »Kako lahko uspešno vključujemo vajeništvo in praktično usposabljanje z delom v sisteme poklicnega izobraževanja in usposabljanja?«

Ambasador vajeništva

Bi tudi vaše podjetje želelo postati ambasador vajeništva?

Vajeništvo tudi na INFORMATIVI

Na sejmu izobraževanj in poklicev Informativa, bo v petek, 26. januarja in v soboto, 27. januarja na Gospodarskem razstavišču, Gospodarska zbornica Slovenije predstavljala poklice, ki se bodo izvajali po vajeniški obliki.

Novi vajeniški programi in vključene šole v vajeniški sistem v šolskem letu 2018/19

V šolskem letu 2018/19 bodo vajenci lahko izbirali med 8 vajeniškimi programi na 16 različnih šolah v 10 regijah po Sloveniji.

VAJENIŠTVO – OD MOŽNOSTI DO IZVEDBE

Oglejte si knjižico Vajeništvo - od možnosti do izvedbe

V skladu z Zakonom o vajeništvu smo zbornice dolžne voditi razvid vajeniških učnih mest.

Podjetja zato vljudno vabimo, da nam čim prej sporočite predvideno številko vajeniških učnih mest v vašem podjetju za prihodnje šolsko leto (2018/2019) in navedete poklic za katerega bi vajence potrebovali. 

Podatke nam sporočite preko e-pošte ana.zemva.novak@gzs.si 

Za več informacij smo vam na voljo na telefonu 01 58 98 531.