Aktualne novice


Vse, kar morajo podjetja vedeti o vajeništvu

Vse, kar morajo podjetja vedeti o vajeništvu

Vajeništvo kot obliko praktičnega usposabljanja podjetja podpirajo, saj se preko vajeništva vzpostavlja sinergija med šolstvom in gospodarstvom. Podjetja opažajo, da se teorija preko vajeništva učinkovito povezuje s prakso, ki jo je v vajeniški obliki izobraževanja precej več kot pri šolskih oblikah.

Vključevanje vajeništva in praktičnega usposabljanja z delom v sisteme poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Ljubljana, 21. marec 2018 - Na današnji konferenci je prek 100 udeležencev razpravljalo o modelih praktičnega usposabljanja z delom/vajeništva, ki naj bi se razvili v posameznih državah v prihodnosti. Predstavljena so bila tudi priporočila za nadaljnji razvoj.

»Kako lahko uspešno vključujemo vajeništvo in praktično usposabljanje z delom v sisteme poklicnega izobraževanja in usposabljanja?«

Vabilo na mednarodno konferenco »Kako lahko uspešno vključujemo vajeništvo in praktično usposabljanje z delom v sisteme poklicnega izobraževanja in usposabljanja?«

Ambasador vajeništva

Bi tudi vaše podjetje želelo postati ambasador vajeništva?

Vajeništvo tudi na INFORMATIVI

Na sejmu izobraževanj in poklicev Informativa, bo v petek, 26. januarja in v soboto, 27. januarja na Gospodarskem razstavišču, Gospodarska zbornica Slovenije predstavljala poklice, ki se bodo izvajali po vajeniški obliki.

Novi vajeniški programi in vključene šole v vajeniški sistem v šolskem letu 2018/19

V šolskem letu 2018/19 bodo vajenci lahko izbirali med 8 vajeniškimi programi na 16 različnih šolah v 10 regijah po Sloveniji.

VAJENIŠTVO – OD MOŽNOSTI DO IZVEDBE

Oglejte si knjižico Vajeništvo - od možnosti do izvedbe

Postani car – postani papirničar

Na poklicni tržnici v Osnovni šoli Horjul je 21. 11. 2017 potekala poklicna tržnica. V sodelovanju s predstavniki iz podjetja Količevo Karton smo predstavljali program, ki bo v šolskem letu 2018/19 novost v vajeniškem sistemu, gre za program Papirničar/ka.

Promocija poklicev na Koroškem

Po vsej Sloveniji potekajo aktivnosti promocije poklicev.

Usposabljanje za mentorje v novembru 2017

Znani termini za usposabljanje mentorjev v novembru 2017

V skladu z Zakonom o vajeništvu smo zbornice dolžne voditi razvid vajeniških učnih mest.

Podjetja zato vljudno vabimo, da nam čim prej sporočite predvideno številko vajeniških učnih mest v vašem podjetju za prihodnje šolsko leto (2018/2019) in navedete poklic za katerega bi vajence potrebovali. 

Podatke nam sporočite preko e-pošte ana.zemva.novak@gzs.si 

Za več informacij smo vam na voljo na telefonu 01 58 98 531.