Aktualne novice


Vajeniški programi in vključene šole v vajeniški sistem v šolskem letu 2024/2025

Oglejte si, kateri so novi vajeniški programi in vključene šole v vajeniški sistem v šolskem letu 2024/2025

Informativa 2024

Vabljeni na 15. Informativo-sejem izobraževanja in poklicev, kjer bomo vajeništvo in praktično usposabljanje z delom (PUD) v podjetjih predstavljali tudi predstavniki GZS.

Izobraževanje in gospodarstvo v skupni viziji

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Alma Mater Europaea – ECM, Pedagoški inštitut, Študentska organizacija Slovenije in Kristiania University College vas vabimo, da si rezervirate čas v ponedeljek, 4. 12. 2023 in torek, 5. 12. 2023, ko bomo v sklopu projekta DECAP-HE na GZS organizirali aktualen dvodnevni dogodek na temo: Izobraževanje in gospodarstvo v skupni viziji.

Dan odprtih vrat na Srednji šoli za strojništvo v Škofji Loki

Šolski center, Srednja šola za strojništvo Škofja Loka vabi na dneve odprtih vrat

KOLESJE - poklicev in naravnih elementov

Vabljeni na zaključni dogodek projekta »KOLESJE«, kjer bodo podeljena priznanja iz natečaja Master Mojster. Gospodarska zbornica Slovenije bo v ponedeljek, 29. maja 2023, s pričetkom ob 13:00, gostila 60 dijakov in vajencev iz Šolskega centra Rogaška Slatina, Šolskega centra Škofja Loka – Srednja šola za strojništvo in Srednja šola za lesarstvo, ki so izdelali svoje izdelke iz stekla, kovine, kamna in lesa ter predstavljajo Slovenijo. Izdelavo izdelkov so jim omogočili učitelji iz omenjenih šol in uspešna slovenska podjetja: Steklarna Rogaška, d.o.o. – kot idejni snovalec projekta in Eta d.o.o. Cerkno, Marmor Hotavlje d.o.o., Sibo G. d.o.o., LTH Castings d.o.o., Mebor d.o.o., Ines d.o.o. in Domel d.o.o.

Skupaj gradimo kariere

Informativni dnevi 2023

Informativni dnevi bodo potekali v petek, 17. 2. in v soboto, 18. 2. 2023

FESTIVAL VAJENIŠTVA

Na GZS smo pripravili FESTIVAL VAJENIŠTVA, kjer je bilo polno veselja in mladostne energije. Dragi vajenci, ponosni smo na vas!

Arhiv: Vajeništvo v času korone

Vsako leto v začetku koledarskega leta na GZS začnemo zbirati najave učnih mest za prihodnje šolsko leto. Gre za napovedi, koliko dijakov in vajencev bi lahko podjetja sprejela na praktično usposabljanje z delom in v vajeništvo.

Spoznaj poklic, ki te zanima v sklopu Žive knjižnice

S pomočjo Žive knjižnice spoznaj poklice, podjetja, srednje šole ter univerze in fakultete.

V skladu z Zakonom o vajeništvu smo zbornice dolžne voditi razvid vajeniških učnih mest.

Podjetja zato vljudno vabimo, da nam čim prej sporočite predvideno številko vajeniških učnih mest v vašem podjetju za prihodnje šolsko leto (2018/2019) in navedete poklic za katerega bi vajence potrebovali. 

Podatke nam sporočite preko e-pošte ana.zemva.novak@gzs.si 

Za več informacij smo vam na voljo na telefonu 01 58 98 531.