Arhiv: Vajeništvo v času korone

Vsako leto v začetku koledarskega leta na GZS začnemo zbirati najave učnih mest za prihodnje šolsko leto. Gre za napovedi, koliko dijakov in vajencev bi lahko podjetja sprejela na praktično usposabljanje z delom in v vajeništvo.

Z najavo mest za vajence začnite že zdaj

Z najavo mest za vajence začnite že zdaj

Delodajalci in vajenci so zadovoljni z vajeniškim sistemom, kar dokazuje tudi spodbudno število registriranih vajeniških pogodb. Od januarja do decembra 2019 je GZS na novo verificirala 93 podjetij, ki bodo omogočila več kot 530 novih učnih mest za dijake ter vajence.

Informativni dnevi so pred vrati

»Znanje za lajf«

Orodja za mala in srednja podjetja

Skupnosti višjih strokovnih šol Republike Slovenije je razvila praktična in enostavna orodja za mala in srednja podjetja, ki podjetja vodijo skozi proces uvedbe praktičnega izobraževanja.

Vse, kar morajo podjetja vedeti o vajeništvu

Vse, kar morajo podjetja vedeti o vajeništvu

Vajeništvo kot obliko praktičnega usposabljanja podjetja podpirajo, saj se preko vajeništva vzpostavlja sinergija med šolstvom in gospodarstvom. Podjetja opažajo, da se teorija preko vajeništva učinkovito povezuje s prakso, ki jo je v vajeniški obliki izobraževanja precej več kot pri šolskih oblikah.

Kakšne kompetence bomo rabili za delovna mesta prihodnosti?

Zanimiv in dinamičen video - v premislek!

Ohranitev in krepitev duševnega zdravja zaposlenih

Kako v vašem podjetju ohranjate in krepite duševno zdravje zaposlenih? Zaupajte nam vaše izkušnje in odgovorite na krajši anonimni vprašalnik.

Rešitve za vajeništvo po meri podjetij

Pomoč podjetjem pri uvajanju vajeništva

Predstavitev vajeništva na Informativi

Gospodarska zbornica Slovenije je na Informativi 2018 predstavila nove poklice v papirni industriji ter projekt vajeništva.

Oblikovanje skupne vizije za prihodnost praktičnega usposabljanja z delom in vajeništva

Izvedena delavnica za deležnike na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.