Zaveze odgovornosti sektorja mlekarstva
1. Zaveza na področju izboljšanja sestave
Proizvajalci razumemo vlogo, ki jo imamo pri zagotavljanju ponudbe najrazličnejših izdelkov, zato že sedaj znižujemo vsebnost dodanega sladkorja v svojih izdelkih. Podpisniki se na nivoju sektorja zavezujemo, da bomo do konca leta 2020 v mlečnih izdelkih po opredeljenih kategorijah znižali vsebnost dodanega sladkorja za 10 %. Mlekarski sektor se zavezuje, da bo za dosego tega cilja inoviral, reformuliral in iskal nove pristope za uspešno znižanje dodanega sladkorja. Na ravni posameznega podjetja bodo predmet izboljšanja sestave v prvi vrsti izdelki lastnih blagovnih znamk iz posameznih kategorij, kjer je vsebnost dodanega sladkorja nad povprečno.
![](/Portals/184/Zaveze%20odgovornosti/Zavezemlekarstva2.png)
2. Zaveza na področju energijskega iznosa
Proizvajalci že danes ponujamo in spodbujamo uživanje različnih mlečnih izdelkov predvsem izdelkov brez ali z znižano vsebnostjo dodanega sladkorja. Podpisniki se zavezujemo, da bomo trend zniževanja energijskega iznosa mlečnih izdelkov z dodanim sladkorjema nadaljevali in se še naprej trudili ponujati in promovirati izdelke različnih prehranskih profilov, predvsem izdelkov z manj ali brez dodanega sladkorja. Podpisniki se zavezujemo, da bomo dodatno investirali v promocijo izdelkov izboljšane sestave.
![](/Portals/184/Zaveze%20odgovornosti/Zaveze%20odgovornostmlekarstva%204.png)