Novice


Podpis dodatne zaveze odgovornosti sektorja brezalkoholnih pijač

Člani Združenja industrije pijač, ki deluje v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije, so danes podpisali dodatno zavezo odgovornosti, s katero se zavezujejo, da bodo do konca leta 2025 znižali vsebnost sladkorja v brezalkoholnih pijačah za 5 %.

Posvet o javnem naročanju »Vključitev živil izboljšane hranilne sestave v javna naročila«

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na sejmu AGRA organizirala Posvet o javnem naročanju z naslovom »Vključitev živil izboljšane hranilne sestave v javna naročila«. Na dogodku so bili predstavljeni trendi na področju prehrane, pomen vključevanja živil izboljšane hranilne sestave v javna naročila, novosti javnega naročanja in nadgradnja spletnega Kataloga živil za javno naročanje.

RAZPIS: Prijava živil v Katalog živil izboljšane hranilne sestave

Na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) že tretje leto zapored pripravljamo Katalog živil izboljšane hranilne sestave, s pomočjo katerega želimo potrošnikom približati široko ponudbo tovrstnih izdelkov na slovenskem trgu.

Novinarska konferenca »Zaveza odgovornosti - projekt, ki premika meje«

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je z družbo Mercator pričela z drugim delom promocijske kampanje za potrošnike. V okviru kampanje bodo potrošniki seznanjeni z aktivnostmi projekta Zaveza odgovornosti in zavezami sektorja brezalkoholnih pijač, sektorja mlekarstva ter sektorja pekarstva.

Arhiv: Lansiranje publikacije »Zaveza odgovornosti - projekt, ki premika meje«

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je že šesto leto zapored izdala publikacijo z naslovom »Zaveza odgovornosti - projekt, ki premika meje«, kjer je predstavljen napredek podjetij, podpisnikov zavez odgovornosti, s podatki za leto 2020.