Novice


Arhiv: Povpraševanje za zunanjega strokovnjaka

V okviru projekta CIRCI - Krožna industrija objavljamo povpraševanje za zunanjega strokovnjaka za aktivnosti v zvezi z delovnim sklopom 2: Prenos tehnologij in inoviranje.

Arhiv: Volitve novega upravnega odbora Zbornice elektronske in elektroindustrije

Dne 11.4.2023 so se zaključile volitve za nov upravni odbor Zbornice elektronske in elektroindustrije.

Arhiv: Kandidatna lista za člane Upravnega odbora ZEE

Objavljamo kandidatno listo za člane Upravnega odbora Zbornice elektronske in elektroindustrije.

Arhiv: Natečaj za nagrado OKOLJSKI TRAJNOSTNI MENEDŽER LETA 2023

V Sloveniji okoljski menedžerji v večjih, odgovornih družbah delujejo že vrsto let. Z leti se njihova vloga veča ter postaja bolj in bolj zahtevna. Ker že vsa leta spremljamo razvoj tega poklica, smo se odločili, da temu damo tudi širši glas in pomen. Vljudno vabimo, da preko vprašalnika izrazite svoj interes za sodelovanje v natečaju za nagrado OKOLJSKI TRAJNOSTNI MENEDŽER LETA 2023, ki jo Gospodarska zbornica Slovenije, Služba za okolje, podnebje in energijo, podeljuje letos prvič.

Arhiv: "Interdisciplinarnost meroslovca šteje"

V četrtek, 23. 3. 2023 je v okviru 42. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, potekal dogodek »Interdisciplinarnost meroslovca šteje«, pod organizacijo Urada RS za meroslovje in Fakultete za organizacijske vede Kranj. Priča smo hitremu tempu življenja, razvoja in tudi sprememb, ki temu sledijo. Pri delodajalcih se vedno bolj poudarja pomembnost raznolikega znanja in kompetenc, ki predstavljajo odskočno desko, ne samo za industrijo 4.0, ampak preskok v boljši jutri. V organizacijah se srečujemo z vse večjim številom podatkov, na podlagi katerih je potrebno sprejeti ustrezne odločitve. In veliko teh podatkov izhaja iz meritev. Zato se spreminjajo tudi zahteve delodajalcev po kompetencah osebja in konec koncev tudi odločevalcev na različnih ravneh. Zahteve postajajo vse bolj interdisciplinarne. Tem zahtevam bo treba slediti tudi z izobraževalnim sistemom, če želimo zagotoviti učinkovito gospodarstvo in družbo nasploh.

Arhiv: Možnosti sodelovanja z Evropsko vesoljsko agencijo

Člane Zbornice elektronske in elektroindustrije obveščamo, da obstajajo možnosti sodelovanja z z Evropsko vesoljsko agencijo (European Space Agency - ESA) preko različnih programov, kjer je poseben poudarek na visoko specializiranih izdelkih in storitvah. Vljudno vabljeni na predstavitev dveh programov, kjer boste spoznali možnosti sodelovanja z ESA ter mreženje s predstavniki ESA.

Arhiv: ZA čisto in bolj prijetno okolje, ZA dobro energijo

Pomlad je čas, ko se z naravo prebuja tudi naš odgovoren odnos do okolja. Ne le na čistilnih akcijah v naravi, tudi doma in v službi postorimo marsikaj, da odpremo vrata novi energiji. Zborničarji bomo na pobudo Zbornice elektronske in elektroindustrije na prvi pomladni dan, jutri, 21. marca, začeli interno zbiralno akcijo odpadne elektronske in električne opreme. Pobrskajte po predalih in omarah v pisarnah, morda se v njih skrivajo miške, tipkovnice, potrgani kabli, baterije …, ki so nam vdano služile do iztrošenosti. Odpadno elektroniko lahko prinesete vsak delavni dan od 21. do 31. marca med 8. in 14. uro v mobilni zbiralnik na ploščad pred GZS.

Sveže iz tiskarne publikacija »Kompetence za tovarne prihodnosti«

8. marca 2023 je luč sveta ugledala publikacija »Kompetence za tovarne prihodnosti«, ki smo jo na Zbornici elektronske in elektroindustrije pripravili v okviru SRIPa Tovarne prihodnosti.

Arhiv: Izobraževanja SIQ za člane ZEE

Član ZEE Slovenski institut za kakovost in meroslovje, Ljubljana (SIQ) nudi popuste na izbrana izobraževanja preostalim članom Zbornice elektronske in elektroindustrije.

Arhiv: Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS

Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.