Zapri

Pridružite se nam pri spodbujanju podjetnostnega razmišljanja!

Pridružite se nam pri spodbujanju podjetnostnega razmišljanja!

Na projektu EntreCompFood se dogaja! Vabimo vas, da si preberete prvi novičnik ter postanete član EntreCompFood skupnosti sodelovanja.

Prošnja za sodelovanje v anketi projekta MEDCLIV

Kemijski inštitut v okviru Evropskega projekta MEDCLIV poziva vse, ki delujejo v vinarskem sektorju, da izpolnejo anketo, namenjeno oceni trenutnega stanja vinskega sektorja v Sredozemlju.

Listina EntreCompFood – vzpostavljanje slovenske skupnosti sodelovanja

Listina EntreCompFood – vzpostavljanje slovenske skupnosti sodelovanja

V sklopu novega projekta EntreCompFood vzpostavljamo nacionalne skupnosti sodelovanja, ki bodo najprej povezale ključne identificirane deležnike na lokalni ravni (Francija / Španija / Slovenija) in nato tudi na evropski ravni. Pobuda EntreCompFood vpeljuje okvir podjetnostne kompetence EntreComp, ki ga je razvila Evropska komisija, kot osrednje orodje za spodbujanje podjetnostne kompetenc v živilskem sektorju. Z manjšanjem vrzeli med izobraževanjem in gospodarstvom se bo spodbudila konkurenčnost živilske industrije.

Razpis za izbor najbolj inovativnih živil 2021

Razpis za izbor najbolj inovativnih živil 2021

Inštitut za nutricionistiko je objavil nov razpis za izbor najbolj inovativnih živil. V letošnjem letu nadaljujejo s spodbudo za najbolj inovativno živilo iz ajde, podelili pa bodo tudi nagrado za najbolj inovativno polnozrnato živilo. Pobude, ki jih lahko podajo tako potrošniki, kot tudi proizvajalci, sprejemajo do 30. novembra 2020.

Povabilo k izpolnitvi vprašalnika A-RING o raziskavah in inovacijah v vaši organizaciji

Povabilo k izpolnitvi vprašalnika A-RING o raziskavah in inovacijah v vaši organizaciji

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani v okviru projekta A-RING izvajajo raziskavo o tem, katere prioritete so po vašem mnenju v poslovni javnosti najbolj zaželene za prihodnjo strategijo pametne specializacije. Anketo lahko izpolnite do 22. junija 2020.

EntreCompFood - Privabljanje mladih v ključni evropski industrijski sektor s pomočjo okvirja podjetnostne kompetence EntreComp

EntreCompFood - Privabljanje mladih v ključni evropski industrijski sektor s pomočjo okvirja podjetnostne kompetence EntreComp

Z novim EntreComp projektom naslavljamo izziv, da živilskopredelovalna industrija ne privablja dovolj mladih za ohranitev konkurenčnosti. Zato je pomembno, da se mladi izpopolnjujejo na področju kompetenc v kader prihodnosti, in sicer, da krepijo svojo podjetnost. Projekt EntreCompFood bo kreiral, preizkusil in ocenil nove možnosti usposabljanja, ki temeljijo na EntreComp okvirju podjetnostne kompetence, razvitem s strani Evropske komisije.

ECOTROPHELIA NEXT FOOD GENERATION

ECOTROPHELIA NEXT FOOD GENERATION

Delavnice na temo "Emerging and Disruptive Technologies"

Na Natu organizirajo delavnice/seminarje na temo "Emerging and Disruptive Technologies (EDT)", ki se jih lahko udeležijo zainteresirane organizacije iz držav članic Zavezništva.

POLETNA ŠOLA - RAZVOJ NOVIH ŽIVILSKIH IZDELKOV

POLETNA ŠOLA - RAZVOJ NOVIH ŽIVILSKIH IZDELKOV

EIT Food prireja poletno šolo, namenjeno razvoju novih živilskih izdelkov. Rok prijave je 30. april 2020.