Aktualne novice


FESTIVAL VAJENIŠTVA

na Gospodarski zbornici Slovenije je potekal drugi Festival vajeništva, ki je bil namenjen vsem vajencem, ki so ravnokar zaključili vajeništvo, njihovim mentorjem v podjetjih, ki so poskrbeli, da so vajenci tekom šolanja prejeli veliko strokovnega znanja in šolam, ki izvajajo vajeniško obliko izobraževanja.

Zbranim vajencem je čestital generalni direktor GZS g. Aleš Cantarutti in direktor Centra RS za poklicno izobraževanje, g. Janez Damjan. Podjetja in šole so prejele zahvale in priznanja za njihov prispevek in razvoj vajeništva v Sloveniji.  Posebna zahvala za izreden doprinos na področju promocije vajeništva in za navdihujoče delo z mladimi, ki se odločajo za deficitarne poklice je bila podeljena Šolskemu centru Škofja Loka, Srednji šoli za strojništvo in Srednji šoli za lesarstvo. Nagrado so v imenu Šolskega centra Škofja Loka prevzeli direktor g. Martin Pivk, ravnateljica Srednje šole za strojništvo Šk. Loka ga. Mojca Šmelcer in g. Milan Štigl, ravnatelj Srednje šole za lesarstvo Šk. Loka. 

Za družabni del je poskrbel učitelj praktičnega pouka na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor, bolj poznan kot raper (6pack Čukur). Ob neformalnem druženju in ob bogato obloženi mizi so se predstavile tudi šolske glasbene skupine in posamezniki z različnimi talenti. Za slastne sladolede so poskrbeli naši sponzorji Ljubljanske mlekarne in za osvežilno pijačo sponzor Radenska.

V zraku je bilo čutiti polno mladostne energije, veselje, ob misli, da se je vajeništvo uspešno končalo in ponos mentorjev in ostalih predstavnikov podjetij in šol.

Andreja Sever, Petra Sternad in Ana Žemva Novak, ki na GZS skrbijo za vajeništvo so obljubile, da se na takem dogodku kmalu ponovno vidimo in predstavimo še veliko lepih in uspešnih vajeniških zgodb.

Vabljeni k ogledu videov, fotografij in drugih prispevkov s Festivala vajeništva.

Video z dogodka:

https://youtu.be/jAA1aJfGwks

https://youtu.be/FWdT318Vvp4

 

Fotografije z dogodka: 

https://www.gzs.si/vajenistvo/vsebina/Festival-vajeni%C5%A1tvo-2022-fotogalerija


Objave v medijih in na spletni straneh, članki: 

-Naši predstavniki na 2. festivalu vajeništva, Spletna stran ŠC Šk. Loka,  23. 6. 2022; https://www.scsl.si/2022/06/23/nasi-predstavniki-na-2-festivalu-vajenistva/

-Na 2. Festivalu vajeništva sodelovala tudi krška srednja šola, Posavski zbornik, 29. 6. 2022: https://www.posavskiobzornik.si/gospodarstvo/na-2-festivalu-vajenistva-sodelovala-tudi-krska-srednja-sola-97231

-Festival vajeništva na GZS, 23. 6. 2022; https://www.gzs.si/mediji/Novice/ArticleID/83538/festival-vajenistva-na-gzs

-2. Festival vajeništva, Si21, 21. 6. 2022; https://www.si21.com/Gospodarstvo/2.-Festival-vajenistva/

-Na GZS drugi Festival vajeništva, STA, 21. 6. 2022; https://www.sta.si/3052049/na-gzs-drugi-festival-vajenistva

- Učinkovit sistem, a je premalo zanimanja, Gorenjski glas, 4. 7. 2022; https://www.gorenjskiglas.si/article/20220704/C/220709951/1035/ucinkovit-sistem--a-je-premalo-zanimanja

 -Z izobraževanjem je zaključila že tretja generacija vajencevOddaja Panorama, TV Slovenija, 24. 6. 2022

- Primer dobre prakse: VAJENIŠTVO, Svet na Kanalu A, 30. 6. 2022

 


Fotogalerija





 

V skladu z Zakonom o vajeništvu smo zbornice dolžne voditi razvid vajeniških učnih mest.

Podjetja zato vljudno vabimo, da nam čim prej sporočite predvideno številko vajeniških učnih mest v vašem podjetju za prihodnje šolsko leto (2018/2019) in navedete poklic za katerega bi vajence potrebovali. 

Podatke nam sporočite preko e-pošte ana.zemva.novak@gzs.si 

Za več informacij smo vam na voljo na telefonu 01 58 98 531.