Mediji

Arhiv: Festival vajeništva na GZS


2. Festival vajeništva je 23. junija ponovno združil vajence, mentorje in druge predstavnike podjetij in srednjih šol. Današnji dogodek je bil namenjen vajencem tretje generacije, ki vajeništvo letos uspešno zaključujejo.

Mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, je poudaril, da se »na GZS trudimo, da bodo povezave med izobraževalnem sektorjem in gospodarstvom čim bolj trdne. V zadnjem šolskem letu se lahko vajenci izobražujejo kar v 14 poklicih, ki so izjemno iskani in pomembni. Vajeniška oblika izobraževanja je zahtevna za izvajanje. Naš apel šolam je: vztrajajte še naprej! Na GZS pa se bomo zavzemali, da bo dualni sistem živel tudi naprej, kar je zapisano tudi v Horizontih prihodnosti.

GZS je na dogodku podelila priznanja podjetjem in šolam, ki podpirajo vajeniško obliko izobraževanja, posebno priznanje pa je prejel Šolski center Škofja Loka za izjemne dosežke na področju povezovanja šolstva in gospodarstva.

Ob neformalnem druženju so se predstavile tudi šolske glasbene skupine, v pritličju pa še vedno na ogled razstava izdelkov, ki so jih naredili vajenci Šolskega centra Škofja Loka pod budnim očesom in ob spodbudi svojih mentorjev.

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.