Grozd pametne tovarne

 


Katalog pobud na področju usposabljanja za Tovarne prihodnosti

Vabljeni k vpisu v Katalog pobud na področju usposabljanja za Tovarne prihodnosti Cilj evropskega projekta FIT4FoF je zagotoviti platformo za izmenjavo informacij o obstoječih pobudah, ki obravnavajo šest tehnoloških področij, ki jih je projektni konzorcij opredelil kot ključna za izpolnitev prihodnjih zahtev v okviru Tovarn prihodnosti / prehoda v industrijo 4.0.  Pobude, vključene v katalog FIT4FoF, se bodo nanašale na robotiko, aditivno proizvodnjo, mehatroniko / avtomatizacijo strojev, analitiko podatkov, kibernetsko varnost ali interakcijo človek - stroj.

Več informacij najdete na: https://www.fit4fof.eu/catalogue/new 

AHK Industrial Suppliers Forum 2020

AHK Industrial Suppliers Forum 2020


Naš član, Slovensko - nemška gospodarska zbornica, vse zainteresirane dobavitelje vabi k oddaji prijav na AHK Industrial Suppliers Forum.


Mreža 13 zbornic AHK po Evropi zaradi izpada sejemske dejavnosti organizira virtualni sejem AHK Industrial Suppliers Forum 2020, ki ponuja idealno priložnost, da se podjetja pokažejo na nemškem trgu in vzpostavijo ali poglobijo poslovne stike. S 15 sodelujočimi državami in 130 razstavljavci je ta virtualni sejem dobaviteljev največji tovrstni sejem v Evropi.

Nove razmere na svetovnih trgih zahtevajo novo ureditev poslovnih in dobavnih struktur. Še posebej nemška podjetja trenutno intenzivno razmišljajo o poslovni preusmeritvi na evropski kontinent glede na izkušnje v trenutni krizi. AHK Industrial Suppliers Forum 2020 ponuja dobaviteljem na področjih strojegradnje, tehničnih ter elektronskih izdelkov in predelave kovin ter umetnih mas odlične priložnosti za vzpostavitev novih stikov z nemškimi kupci že zdaj.

Več informacij o dogodku in prijavi 👉 https://lnkd.in/gcXAfKM

Prijave so odprte do 15. oktobra 2020.

Projekt je podprt s strani SPIRIT Slovenija, javna agencija in
Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Spletni seminar za podjetja: PONAREJANJE – KAKO SE ZAVAROVATI IN UKREPATI

SRIP Tovarne prihodnosti v sodelovanju z Uradom RS za intelektualno lastnino, Finančno upravo RS in Združenjem slovenskih zastopnikov za intelektualno lastnino
vabi na spletni seminar za podjetja: PONAREJANJE – KAKO SE ZAVAROVATI IN UKREPATI,

ki bo potekal 15. 10. 2020 od 10. do 12. ure.

Več informacij najdete tukaj

Javni razpis za ponudnike storitev v okviru projekta HIA

Javni razpis za ponudnike storitev v okviru projekta HIA Objavljen je razpis za ponudnike storitev v okviru projekta HIA, ki ga financira Evropska Komisija, koordinira pa center TECOS, ob pomoči SRIP ToP in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. To je drugi razpis od skupno treh, ki bodo objavljeni tekom projekta, nanj pa se lahko prijavijo vsa zainteresirana podjetja z referencami na področju Industrije 4.0.

Za dodatne informacije si preberite razpis ali pišite na elektronski naslov simona.vernon@tecos.si oz. matic.erzen@ijs.si.

Spletni seminar: Digitalna strategija v praksi

Digitalna strategija je izhodišče digitalne transformacije podjetja. Na vprašanje, kako udejanjiti posamezne segmente digitalne strategije v praksi, se bomo na dogodku pogovarjali z izkušenimi strokovnjaki, ki se bodo osredotočili predvsem na področja:

- uporabniške izkušnje kupca in digitalnega marketinga,
- kibernetske varnosti,
- digitalizacije poslovnih procesov in
- razvoja digitalne kulture.

  Področja niso izbrana naključno; z vsakim od strokovnjakov se želimo dotakniti izkušenj, ki so tako strokovnjake kot podjetja spremljale skozi postopek realizacije vavčerjev Slovenskega podjetniškega sklada na področju digitalizacije (vavčer za pripravo digitalne strategije, vavčer za digitalni marketing, vavčer za dvig digitalnih kompetenc, vavčer za kibernetsko varnost).

  PROGRAM

  9.00 – 9.15: Uvodni pozdrav direktorice Zavoda Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije, Katje Mohar Bastar
  9.15 – 9.45: Korona in digitalizacija, Vuk Čosić
  9.45 - 10.15: Uporabniška izkušnja - ključ za doseganje uporabnika, Miha Ceglar, Renderspace
  10.15 – 10.45: Regulativni/pravni okvir digitalizacije gospodarstva, Jaka Repanšek
  Kratek odmor
  11.00 – 11.25: Dvig digitalnih kompetenc v malih in srednje velikih podjetjih, Brigita Dane, Simbioza
  11.25 – 12.00: MSP in varnost – v novi realnosti, Gregor Spagnolo, SSRD in Siel
  12.00 – 12.30: Predstavitev članka "Neizkoriščene priložnosti digitalnega marketinga", Gregor Burger

  Pridružite se nam na spletnem seminarju! Udeležba je brezplačna, a je nanj potrebna prijava.

  Prijave 

  Webinar: Kako z uporabo internih podatkov povečati sledljivost produktov, izboljšati procese in zmanjšati izgube

  Webinar: Kako z uporabo internih podatkov povečati sledljivost produktov, izboljšati procese in zmanjšati izgube


   

  Vabimo vas, da se udeležite webinarja “Kako z uporabo internih podatkov povečati sledljivost produktov, izboljšati procese in zmanjšati izgube”.

  Pametna podjetja in industrijski proizvajalci ustvarjajo kopice podatkov preko vseh oddelkov, vendar jih ne uporabljajo nepravilno in neučinkovito, kar jih stane časa, virov in poslovnih priložnosti.

  Da bi poudaril težave in rešitve za slabe podatke v visokotehnoloških organizacijah, bo Steven Pannell iz IBO delil svoje izkušnje o tem, kako podatki vplivajo na proizvodnjo njihovega visoko občutljivega blaga. Pridružila se mu bosta Matjaž Pušnik (KPMG Slovenija) in Rudi Panjtar (SRIP ToP), ki bosta predstavila vpogled v trenutno najzahtevnejša vprašanja, povezana s podatki, in kako jih lahko proizvajalci rešijo.

  Spletni seminar je primarno namenjen predstavnikom industrijskih podjetij, ki so digitalizirana, vendar želijo nadgraditi digitalizacijo na 2. stopnjo prek optimizacije procesov in izmenjave podatkov s partnerji.

  Če raziskujete načine za širitev poslovanja brez obsežnih naložb v novo infrastrukturo, programsko opremo in dodatne zaposlene, tega ne smete zamuditi.

  Dodatne informacije in prijava:  https://bit.ly/2FhEIMD

   

   

  MOVE TO 4.0 ( EIT Manufacturing)

  Projekt MOVE TO 4.0 - odprto inovacijsko omrežje


  Projekt "MOVE TO 4.0" je evropska pobuda, ki jo podpira EIT Manufacturing. Cilj projekta je spodbuditi preoblikovanje obstoječih proizvodnih majhnih in srednje velikih podjetjih (MSP) v Evropi z diverzifikacijo ali prenovo njihovih podjetij preko uporabe inovativne tehnologije in uvajanjem novih poslovnih modelov. 

  Preverite možnosti sodelovanja tukaj. 

  Nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0

  Na GZS smo pripravili pregled ambicij in načrtov za nov gospodarski razvoj za čas po epidemiji. Projekti so v veliki večini že pripravljeni, potrebujemo pa ukrepe na več področjih, kjer imamo potencial za gospodarsko rast. 

  Načrte, ki bodo multiplikativno prispevali k gospodarskemu zagonu in družbenem napredku smo strnili v 6 prednostnih področij:
  Ukrepi za dvig domače potrošnje 
  Ukrepi za zagon infrastrukturnih projektov z največjo možno vključenostjo slovenskega gospodarstva
  Vlaganja v digitalizacijo
  Vlaganja v RR in pametno specializacijo
  Okoljske naložbe
  Naložbe na področju kmetijstva, živilskopredelovalne industrije ter samooskrbe s hrano
  Več o konkretnih številkah in predlogih lahko preberete v najnovejši številki Glasa gospodarstva. 

  Srečanje slovenskih DIH-ov 2020

   

   

  Ekipa grozda Pametne tovarne, ki deluje znotraj Zbornice elektronske in elektroindustrije se je udeležila srečanja slovenskih digitalnih inovacijskih stičišč (DIHov), ki ga je organizirala DIH Slovenija kot osrednja nacionalna točka za zagotavljanje, povezovanje in podporo poslovnih in tehnoloških znanj ter digitalne transformacije podjetij.

  V Sloveniji deluje 10 DIH-ov; poleg DIH Slovenije najdemo v Ljubljani še 3 – Tehnološki park Ljubljana z DIH Healthday.si, Inštitut Jožef Štefan in 4PDIH. V Murski Soboti dva - Pomurski tehnološki park in DIH AGRIFOOD. V Celju DIH Vzhodna kohezijska regija, v Mariboru dva – Univerza v Mariboru in Štajerski tehnološki park in v Novi Gorici DIH HPC5.

  Več o namenu dogodka najdete tukaj.


  Vodenje skupine v proizvodnji

  Grozd Pametne tovarne vas obvešča o možnosti brezplačnega usposabljanja Vodja skupine v proizvodnji, ki poteka v okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc in je namenjen vsem starejšim od 45 let s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo.

  Več informacij in možnosti prijave:

   

  V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc (namenjen vsem starejšim od 45 let s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo) vabimo na BREZPLAČNO usposabljanje, ki prinaša vsa potrebna poklicna znanja s področja vodenja proizvodnje

  Usposabljanje bo od 14. do 18. 9. 2020 na CPU.

  Dobro usposobljen vodja skupine je ključnega pomena za vsako proizvodnjo, saj v prvi vrsti skrbi, da vsi procesi tečejo brez zastojev. Z ustreznimi znanji in uporabo sodobnih metod, pa se lahko v proizvodnji z uspešnim uvajanjem določenih sprememb, dosežejo številni prihranki, krajšajo časi, manjšajo zaloge in nižajo stroški.

  Vodje v proizvodnji morajo biti sposobni slediti trendu sprememb, katerih osnovna ideja je racionalizacija procesov, vitka proizvodnja, vpeljava novih metod spremljanja proizvodnje, kar vse vodi do znižanja stroškov ter povečanje konkurenčnosti.

  Program usposabljanja obsega naslednja modula:
  MODUL 1: METODE IN TEHNIKE VITKE PROIZVODNJE
  MODUL 2: MEHKE VEŠČINE VODENJA

  Udeleženci bodo obravnavali tudi uspešno implementirane projekte s predstavitvijo doseženih rezultatov, tako v operativnem kot v ekonomskem smislu.

  Predavatelja
  Bojan Fišinger , ing. stroj., black belt, je strokovnjak na področju metod in tehnik vitke proizvodnje s prakso iz proizvodnje ter številnimi uspešno vpeljanimi primeri optimizacije.
  Vladimir Pirc, dipl. org. dela, z dolgoletnimi izkušnjami iz proizvodnje ter predavateljskim stažem od 1995. Angažiran je predvsem pri usposabljanju vodij, z namenom zviševanja lastne učinkovitosti in uspešnosti ter uspešnosti njihovih sodelavcev.

  Izkoristite priložnost in v ta intenzivni brezplačni trening vključite vaše vodje v proizvodnji in vse, ki se pripravljajo na prevzem odgovornih delovnih mest v proizvodnji.

  Urnik usposabljanja

  Več o usposabljanju in prijava