Novice


Arhiv: Zaveza odgovornosti – projekt, ki se uspešno širi tudi na druge sektorje

Ljubljana, 11.12.2018 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na današnji seji članom Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti predstavila napredek in glavne aktivnosti posameznih sektorjev v letu 2017. Podatki so spodbudni, saj kažejo na pozitiven učinek samoregulative v praksi, projekt Zaveza odgovornosti pa se širi tudi že na druge sektorje, med drugim na sektor pekarstva.

 Na današnji seji Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti, ki mu predseduje mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, so bili člani seznanjeni z vsebino poročila za leto 2017, ki prikazuje stanje implementacije zavez sektorja brezalkoholnih pijač ter mlečnopredelovalnega sektorja. Slednji je v lanskem letu podpisal zaveze na področju  zmanjšanja energijskega iznosa, predvsem na račun dodanega sladkorja ter na področju širjenja ponudbe živil izboljšane sestave. Podrobna vsebina poročila bo javnosti predstavljana na novinarski konferenci, ki bo potekala prihodnji teden.

 Člani odbora so bili na seji seznanjeni tudi s pripravo zavez sektorja pekarstva, za katerega se pričakuje, da bo lastne sektorske zaveze podpisal že v začetku prihodnjega leta. Med drugim pa je na seji potekala tudi predstavitev glavnih aktivnosti in ciljev programa PREŽIVI, preko katerega bo projekt Zaveza odgovornosti kmalu prerasel na celotno živilskopredelovalno industrijo.

***

 Več o projektu Zaveza odgovornosti:
M: zaveza.odgovornosti@gzs.si 
W: www.zaveza-odgovornosti.si 
FB: www.facebook.com/ZavezaOdgovornosti 

***

Dodatne informacije:

dr. Petra Medved Djurašinović, vodja projekta
T: 01 58 98 296
E: petra.medved@gzs.si

Fotogalerija