Novice


Arhiv: Lansiranje publikacije »Uresničevanje Zavez odgovornosti«

Ko smo kot GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pred leti s svojimi člani pogumno pristopili k projektu Zaveza odgovornosti, se niti sami nismo zavedali razsežnosti in pozitivnega vpliva, ki ga takšna samoiniciativa lahko ima. Živilskopredelovalna industrija je hotela dokazati, da ni vedno na nasprotnem bregu, ko govorimo o področju prehrane in da lahko veliko doprinese k izboljšanju sestave živilskih izdelkov in k dolgoročnim spremembam prehranjevalnih navad prebivalcev Slovenije.

Arhiv: Katalog živil izboljšane sestave

Na svetovni dan hrane, 16. oktobra 2020 je GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij v okviru kampanje »Odloči se za« javnosti prvič predstavila najnovejšo izdajo Kataloga živil izboljšane sestave, ki je namenjen potrošnikom.

Arhiv: S kampanjo »Odloči se za« utiramo pot živilom izboljšane sestave

Ljubljana, 16. oktober 2020 – Na svetovni dan hrane na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij pričenjamo kampanjo »ODLOČI SE ZA«. Gre za predstavitev pomembnih aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije na področju izboljšanja sestave živil.

Arhiv: Več živil ugodnejše prehranske sestave v javnih zavodih (VEČ ugodnejših)

Z letom 2020 smo pričeli z izvedbo aktivnosti projekta Več živil ugodnejše prehranske sestave v javnih zavodih (VEČ ugodnejših), ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS. Projekt se bo izvajal do konca leta 2022.

Arhiv: Javno-zasebna kampanja promocije izdelkov ugodne prehranske sestave pri slovenskem potrošniku (Odloči se za)

V začetku letošnjega leta je bil lansiran program z naslovom »Javno-zasebna kampanja promocije izdelkov ugodne prehranske sestave pri slovenskem potrošniku« (Odloči se ZA), ki bo trajal do konca leta 2022. Program »Odloči se ZA« je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS.