Novice


Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovskih policah

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je v okviru projekta Zaveza odgovornosti, pričela sodelovanje z družbo Mercator z namenom spodbujanja potrošnikov k izbiri živil izboljšane hranilne sestave. Živila z manj sladkorja, soli in maščob ter z več prehranskimi vlakninami, vitamini in minerali so potrošnikom vse bolj dostopna ter po novem še bolj vidna na trgovskih policah.


Na spletni novinarski konferenci so sodelovali:


  • dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij
  • dr. Petra Medved Djurašinović, vodja področja prehranske politike pri GZS-ZKŽP
  •  g. Branko Micić, izvršni direktor nabave, Mercator d.d.

»S promocijsko kampanjo prenašamo glas živilske industrije do slovenskega potrošnika. Želimo mu približati prednosti izbora živil izboljšane hranilne sestave, ki so mu na voljo in ki so plod dela naših razvojnikov in živilskih tehnologov v podjetjih. Ponudba te kategorije izdelkov je iz leto v leto večja, kar odraža tudi Katalog živil izboljšane sestave, ki smo ga že drugo leto pripravili na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij. Verjamemo, da bomo s koordinirano komunikacijo do potrošnika vplivali na dvig zavedanja in stopnje informiranosti potrošnika, ki bo na ta način lažje izbiral in vključeval živila izboljšane hranilne sestave v vsakodnevno prehrano. Na ta način bo prepoznal njihove prehranske prednosti, hkrati pa dal priznanje slovenskim živilskih podjetjem, ki spremljajo trende in odgovorno razvijajo nove izdelke ter širijo med drugim ponudbo živil izboljšane sestave na slovenskem trgu« je povedala dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP.

V okviru sodelovanja GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij in družbe Mercator bo na prodajnih mestih pod sloganom »Odločimo se za uravnoteženo prehrano« potekala promocija živil izboljšane hranilne sestave, ki bo trajala do konca junija 2021.


Potrošniki bodo tako dodatno informirani o pomenu uživanja živil izboljšane hranilne sestave ter spodbujeni k izbiri tovrstnih živil (z manj sladkorja, soli, maščob ter z več prehranske vlaknine, vitamini in minerali).

Živila izboljšane hranilne sestave, ki so predstavljena v Katalogu živil izboljšane sestave, pripravljenem s strani GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij bodo dodatno izpostavljena na prodajnih mestih, spletni strani in socialnih omrežjih družbe Mercator.

Poleg tega pa bo živila izboljšane hranilne sestave tekom trajanja promocijske kampanje mogoče zaslediti tudi na obcestnih panojih ter v televizijskih in radijskih oglasih (v galeriji)

 

       

Fotogalerija

Fotogalerija