Novice


Arhiv: Seminar »Kaj nas čaka na področju prehrane?«

Copy of Seminar Pot do trajnostne prehrane Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij organizira seminar

»Kaj nas čaka na področju prehrane?«,

ki bo v torek, 3. oktobra 2023 na Gospodarski zbornici Slovenije  

(1. nadstropje, dvorana C), na Dimičevi 13 v Ljubljani.

Na dogodku bodo predstavljene aktualne teme v prehrani

s posebnim poudarkom na trendih, trajnosti in izboljšanju hranilne sestave živil.

PROGRAM

9:00 - 9:30

Registracija udeležencev

9:30 - 9:40

Uvodni pozdrav

dr. Tatjana Zagorc, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

9:40 - 10:00

Kakšne so usmeritve države/EU na področju prehrane?

Ana Le Marechal Kolar, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

10:00 - 10:30

Kam gredo trendi in prehranjevalne navade prebivalcev Slovenije?

dr. Matej Gregorič, Nacionalni inštitut za javno zdravje 

10:30 - 11:00

Pot do trajnostih prehranskih sistemov

Bo Dohmen, FoodDrinkEurope

Spletno predavanje v angleškem jeziku

11:00 - 11:30

Izboljšanje hranilne sestave živil za doseganje ciljev javnega zdravja

dr. Sabine Vuik, Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD)

Spletno predavanje v angleškem jeziku

11:30 - 11:45

Razprava

11:45 - 12:15

Odmor

12:15 - 12:45

Polnozrnati izdelki - pomemben del mozaika uravnotežene prehrane 

Dea Bergant, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

12:45 - 13:15

Učinki časovno omejenega prehranjevanja na znižanje telesne mase in zdravje

Tanja Črešnovar, Fakulteta za vede o zdravju UP

13:15 - 13:45

Kako razviti inovativna živila izboljšane hranilne sestave?

Bo Dohmen, FoodDrinkEurope

Spletno predavanje v angleškem jeziku

13:45 - 14:00

Razprava

14:00 - 14:30

Odmor s pogostitvijo

14:30 - 15:00

Inovativni prehranski izdelki na osnovi rastlinskih beljakovin

dr. Matjaž Červek, Emona Razvojni center za prehrano

15:00 - 15:30

Hrana prihodnosti: Drvimo v pravo smer?

dr. Evgen Benedik, Pediatrična klinika UKC Ljubljana, Biotehniška fakulteta UL

15:30 - 15:45

Zaključek dogodka

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Prijava

Prijava na dogodek je možna do

petka, 29. septembra 2023.

KOTIZACIJA

- Člani GZS-ZKŽP: 180,00 € + DDV 

- Nečlani GZS-ZKŽP: 240,00 € + DDV 

 

V ceno je vključen zbornik s predstavitvami in pogostitev.

 

Posebna ponudba

 

V primeru nakupa knjige Kultura zagotavljanja varnosti živil (cena 41,90 € z DDV), 

je kotizacija sledeča (nakup knjige zapišite v opombo k prijavnici):

 

- Člani GZS-ZKŽP: 165,00 € + DDV 

- Nečlani GZS-ZKŽP: 225,00 € + DDV 

 

PLAČILO

Kotizacijo dva dni pred izvedbo dogodka nakažete na poslovni račun GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, odprt pri NLB d.d., TRR št. SI56 0292 4001 7841 495 s sklicem 2150 - 5191.

Vsi udeleženci poleg zbornika prejmejo tudi potrdilo o udeležbi.

PARKIRANJE

Parkirate lahko v 1. kleti GZS do zasedenosti parkirnih mest ali na zunanjem parkirišču.

Če se dogodka ne utegnete udeležiti, lahko na izobraževanje pošljete zamenjavo.

Odjava od izobraževanja brez stroškov za prijavitelja je mogoča do petka, 29. septembra 2023. Za odpovedi po tem roku zaračunamo polovico vplačane kotizacije, po koncu zbiranja prijav pa kotizacijo v celoti.

Parkirate lahko v 1. kleti GZS do zasedenosti parkirnih mest ali na zunanjem parkirišču.

Če se dogodka ne utegnete udeležiti, lahko na izobraževanje pošljete zamenjavo.

Odjava od izobraževanja brez stroškov za prijavitelja je mogoča do petka, 29. septembra 2023. Za odpovedi po tem roku zaračunamo polovico vplačane kotizacije, po koncu zbiranja prijav pa kotizacijo v celoti.

 

 

SPONZOR DOGODKA

Dodatne informacije:

 

Dea Bergant (01 5898 234;  dea.bergant@gzs.si)

Fotogalerija