Novice


Poročilo konference Dan najboljše prakse 2024

Na Dnevu najboljše prakse o medpanožni uporabi tehnologij.

Arhiv: Vključevanje prisilno razseljenih in oseb brez državljanstva na trg dela: priložnosti in sistemske rešitve

Vljudno vas vabimo na mednarodno konferenco »Vključevanje prisilno razseljenih in oseb brez državljanstva na trg dela: priložnosti in sistemske rešitve«, ki bo v četrtek, 9. 11. 2023 ob 9.00 uri na GZS, v Dvorani A. Tema konference bo zaposlovanje prisilno razseljenih in oseb brez državljanstva, ki imajo v Sloveniji prost dostop do trga dela.

Arhiv: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1M) - pripombe do 14.10.2023

Spoštovani člani in članice Zbornice elektroindustrije, obveščamo vas, da je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v javno obravnavo predložilo Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1M).

Arhiv: Sporočilo FURS v zvezi z Zakonom o ukrepih za omilitev posledic dviga energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE)

Sporočilo FURS v zvezi z Zakonom o ukrepih za omilitev posledic dviga energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE)

Arhiv: EU Akt o čipih

Obveščamo vas, da je bila uredba Akt o čipih objavljena v Uradnem listu Evropske unije in da je z 21. septembrom 2023 stopila v veljavo.

Arhiv: Anketa o zelenem prehodu v industriji

Kljub izzivom, s katerimi nas v zadnjih tednih sooča narava, se moramo na GZS ukvarjati tudi s strateškimi vprašanji, ki so pomembni za razvoj in nasploh prihodnost slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Vabilo: Interaktivna delavnica "Kaj bo vplivalo na prihodnost elektroindustrije?"

Pridružite se nam na delavnici projekta CIRCOTRONIC z naslovom »Kaj bo vplivalo na prihodnost elektroindustrije? Napovedi, analize in predvidevanja«, v petek, 8. 9. 2023, od 11.00 – 14.00 ure v prostorih GZS. S strokovnjakom za odpadno elektronsko in električno opremo André-jem Rückert-om iz podjetja ECOLOGICON in direktorico Zbornice elektronske in elektroindustrije Andrejo Hlišč bomo otvorili pester program, si pogledali razvoj zakonodaje na področju okoljskega oblikovanja produktov ter se skupaj lotili predvidevanj o prihajajočih scenarijih za podjetja v elektroindustriji.

Zakonodajne novosti

Obveščamo vas o zakonodajnih novostih na področju Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmiS-1), Akta o čipih in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o industrijski lastnini (ZIL-1F).

Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih - pripombe do 5. 7. 2023

Na portalu e-demokracija je bil objavljen Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.