Novice


Arhiv: Hrana, prehrana in potrošnik iz vidika živilskopredelovalne industrije

Ljubljana, 18.12.2018 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku projekta Zaveza odgovornosti v praksi, z izpostavitvijo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlekarstva. Poročilo dokazuje, da smo si leta 2015 s sektorjem brezalkoholnih pijač zastavili težak, vendar pomemben cilj, katerega uspešen napredek spremljamo že tretje leto zapored. Tudi sektor mlekarstva ne zaostaja, saj je že v letu 2017 dosegel kar 9 % znižanje dodanega sladkorja v svojih proizvodih v primerjavi z letom poprej. Uspešnost delovanja samoregulative pa potrjuje tudi dejstvo, da aktivnosti s področja izboljšanja sestave živil prehajajo tudi na sektor pekarstva, ki aktivno pripravlja svoje sektorske zaveze in razpravlja o možnostih zmanjšanja vsebnosti soli v izbranih kategorijah pekovskih izdelkov.

Arhiv: Zaveza odgovornosti – projekt, ki se uspešno širi tudi na druge sektorje

Ljubljana, 11.12.2018 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na današnji seji članom Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti predstavila napredek in glavne aktivnosti posameznih sektorjev v letu 2017. Podatki so spodbudni, saj kažejo na pozitiven učinek samoregulative v praksi, projekt Zaveza odgovornosti pa se širi tudi že na druge sektorje, med drugim na sektor pekarstva.

Preoblikovanje živilskih izdelkov

Preoblikovanje živilskih izdelkov

V okviru programa PREŽIVI, katerega vodilni partner je GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je bil pripravljen promocijski letak za potrošnike s področja izboljšanja sestave živilskih izdelkov.

Arhiv: Na GZS je potekal seminar s področja izboljšanja sestave živil

Arhiv: Na GZS je potekal seminar s področja izboljšanja sestave živil

Ljubljana, 13. april 2018 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je organizirala seminar s področja izboljšanja sestave živil. Na seminarju je bil predstavljen okvir nacionalne prehranske politike, izkušnje drugih držav članic glede aktivnosti izboljšanja sestave živil ter nekaj primerov iz prakse.

Arhiv: Predavanje o trendih povpraševanja po hrani

Arhiv: Predavanje o trendih povpraševanja po hrani

Ljubljana, 12.3.2018 - Na GZS smo gostili skupino 30 študentov prehrane Biotehniške fakultete UL. Predstavljeno jim je bilo delo, organiziranost in poslanstvo GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Poudarek predavanja pa je bil na prehranski politiki, aktivnostih živilske industrije na tem področju ter trendih povpraševanja po hrani. Izpostavljen je bil projekt Zaveza odgovornosti in program Preživi.