Novice


Arhiv: Med nagrajenci za najbolj inovativna živila v letu 2018 tudi trije podpisniki zavez odgovornosti

Arhiv: Med nagrajenci za najbolj inovativna živila v letu 2018 tudi trije podpisniki zavez odgovornosti

Ljubljana, 31.1.2018 – Inštitut za nutricionistiko je predstavil najbolj inovativna živila leta 2018 med katerimi so nagrade prejeli tudi trije podpisniki zavez odgovornosti – Pivovarna Laško Union za linijo izdelkov Zala z okusi, brez sladkorja, Mlekarna Krepko za Bio jogurt z aronijo in posebna nagrada za inovativnost je bila podeljena Mlekarni Planika za spodbujanje lokalne pridelave in predelave živil. Gre za v Sloveniji proizvedena živila, ki so bila uvedena na tržišče v zadnjem letu. Ostali nagrajenci so bili še Spar Slovenija za pecivo Kalček, Žito za Konopljin toast, podjetje Moleum za Ajdove testenine s pšeničnimi kalčki, Presad za Bio zelenjavni sok iz rdeče pese in podjetje Rangus za Zlato tatarsko ajdovo kašo.

Arhiv: Projekt Zaveza odgovornosti tudi na Kariernih dnevih Biotehniške fakultete

Arhiv: Projekt Zaveza odgovornosti tudi na Kariernih dnevih Biotehniške fakultete

Ljubljana, 30. marec 2017 – Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani so potekali karierni dnevi za agronome, zootehnike in živilce, kjer smo študentom in ostalim prisotnim predstavili delovanje in aktivnosti GZS–Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. V predstavitvi smo izpostavili projekt Zaveza odgovornosti. Povabilu za sodelovanje na omenjenem dogodku smo se z veseljem odzvali, saj je prav mladi kader tisti, ki bo soustvarjal delovanje živilskega sektorja v prihodnje.