Ljubljana, 16. december 2019 – V okviru Prehranskega foruma s pomenljivim naslovom »Živilska industrija miga – migaj z nami tudi ti!« je bil predstavljen slovenski potrošnik, kakšen je, kako se prehranjuje in kaj si želi na področju hrane in prehrane. Spregovorili so ugledni strokovnjaki, okrogla miza, s katero smo zaokrožili dogodek pa je dala še dodatne odgovore, kako naprej za zdravje ljudi v Sloveniji.
Ljubljana, 16. oktober 2019 – Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«.
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je izdala Katalog živil izboljšane sestave v okviru aktivnosti programa PREŽIVI, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.
Podjetje Coca-Cola HBC Slovenija v sodelovanju s podjetjem Adecco H.R. že drugo leto zapored organizira projekt Coca-Colina priložnost za mlade, v sklopu katerega bodo v krajih po Sloveniji potekale brezplačne izobraževalne delavnice za mlade od 18. do 30. leta starosti. Namen projekta je mlade učiti življenjskih in poslovnih veščin, ki jih običajno ne pridobijo v okviru formalnega procesa izobraževanja in jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve. Dvodnevne delavnice bodo potekale pod vodstvom priznanih predavateljev. Znanje bodo mladim podajali mag. Aleš Vičič, psiholog; Nastasija Alt, kadrovska svetovalka v podjetju Adecco H.R; Borut Rozman, vodja prodaje v podjetju Coca-Cola HBC Slovenija in Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, prvega pospeševalnika mladinskega podjetništva v Sloveniji.
Ljubljana, 18.12.2018 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku projekta Zaveza odgovornosti v praksi, z izpostavitvijo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlekarstva. Poročilo dokazuje, da smo si leta 2015 s sektorjem brezalkoholnih pijač zastavili težak, vendar pomemben cilj, katerega uspešen napredek spremljamo že tretje leto zapored. Tudi sektor mlekarstva ne zaostaja, saj je že v letu 2017 dosegel kar 9 % znižanje dodanega sladkorja v svojih proizvodih v primerjavi z letom poprej. Uspešnost delovanja samoregulative pa potrjuje tudi dejstvo, da aktivnosti s področja izboljšanja sestave živil prehajajo tudi na sektor pekarstva, ki aktivno pripravlja svoje sektorske zaveze in razpravlja o možnostih zmanjšanja vsebnosti soli v izbranih kategorijah pekovskih izdelkov.