Novice


Arhiv: Predavanje o trendih povpraševanja po hrani

Arhiv: Predavanje o trendih povpraševanja po hrani

Ljubljana, 12.3.2018 - Na GZS smo gostili skupino 30 študentov prehrane Biotehniške fakultete UL. Predstavljeno jim je bilo delo, organiziranost in poslanstvo GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Poudarek predavanja pa je bil na prehranski politiki, aktivnostih živilske industrije na tem področju ter trendih povpraševanja po hrani. Izpostavljen je bil projekt Zaveza odgovornosti in program Preživi.

Arhiv: Zala z okusi brez sladkorja je prejemnica nagrade Nutris za najbolj inovativno živilo v kategoriji pijač za leto 2018

Zala rada skrbi za svoje uporabnike in se pri tem trudi, da vsakega od njih osveži z izdelkom po njegovem okusu. Prav zato smo ustvarili nizkoenergijsko pijačo, ki si jo lahko privoščijo brez skrbi kadarkoli v dnevu: Zalo z okusi brez sladkorja.

Arhiv: Med nagrajenci za najbolj inovativna živila v letu 2018 tudi trije podpisniki zavez odgovornosti

Arhiv: Med nagrajenci za najbolj inovativna živila v letu 2018 tudi trije podpisniki zavez odgovornosti

Ljubljana, 31.1.2018 – Inštitut za nutricionistiko je predstavil najbolj inovativna živila leta 2018 med katerimi so nagrade prejeli tudi trije podpisniki zavez odgovornosti – Pivovarna Laško Union za linijo izdelkov Zala z okusi, brez sladkorja, Mlekarna Krepko za Bio jogurt z aronijo in posebna nagrada za inovativnost je bila podeljena Mlekarni Planika za spodbujanje lokalne pridelave in predelave živil. Gre za v Sloveniji proizvedena živila, ki so bila uvedena na tržišče v zadnjem letu. Ostali nagrajenci so bili še Spar Slovenija za pecivo Kalček, Žito za Konopljin toast, podjetje Moleum za Ajdove testenine s pšeničnimi kalčki, Presad za Bio zelenjavni sok iz rdeče pese in podjetje Rangus za Zlato tatarsko ajdovo kašo.

Pijačarska podjetja s samoregulacijo prispevajo k izboljšanju prehranskih navad

Ljubljana, 20.12.2017 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku sektorja brezalkoholnih pijač v letu 2016 na petih področjih zavez odgovornosti. Poročilo o napredku za leto 2016 dokazuje uspešnost samoregulacije pijačarskih podjetij, saj ta širijo ponudbo nizkoenergijskih pijač, pijač z manj sladkorja ter potrošniku zagotavljajo dodatne informacije o energijski vrednosti na označbah svojih izdelkov. Izpostavljen je bil program PREŽIVI, ki predstavlja nadgradnjo projekta Zaveza odgovornosti. Le-ta s posameznih sektorjev prerašča na celotno živilskopredelovalno industrijo.

Preoblikovanje sestave živilskih izdelkov za ohranjanje zdravja ljudi kot ena od prioritet aktivnosti živilskopredelovalne industrije

Preoblikovanje sestave živilskih izdelkov za ohranjanje zdravja ljudi kot ena od prioritet aktivnosti živilskopredelovalne industrije

Preoblikovanje sestave živilskih izdelkov za ohranjanje zdravja ljudi kot ena od prioritet aktivnosti živilskopredelovalne industrije.