Zaveza odgovornosti

Arhiv: Med nagrajenci za najbolj inovativna živila v letu 2018 tudi trije podpisniki zavez odgovornosti

Arhiv: Med nagrajenci za najbolj inovativna živila v letu 2018 tudi trije podpisniki zavez odgovornosti

Ljubljana, 31.1.2018 – Inštitut za nutricionistiko je predstavil najbolj inovativna živila leta 2018 med katerimi so nagrade prejeli tudi trije podpisniki zavez odgovornosti – Pivovarna Laško Union za linijo izdelkov Zala z okusi, brez sladkorja, Mlekarna Krepko za Bio jogurt z aronijo in posebna nagrada za inovativnost je bila podeljena Mlekarni Planika za spodbujanje lokalne pridelave in predelave živil. Gre za v Sloveniji proizvedena živila, ki so bila uvedena na tržišče v zadnjem letu. Ostali nagrajenci so bili še Spar Slovenija za pecivo Kalček, Žito za Konopljin toast, podjetje Moleum za Ajdove testenine s pšeničnimi kalčki, Presad za Bio zelenjavni sok iz rdeče pese in podjetje Rangus za Zlato tatarsko ajdovo kašo.

Pijačarska podjetja s samoregulacijo prispevajo k izboljšanju prehranskih navad

Ljubljana, 20.12.2017 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku sektorja brezalkoholnih pijač v letu 2016 na petih področjih zavez odgovornosti. Poročilo o napredku za leto 2016 dokazuje uspešnost samoregulacije pijačarskih podjetij, saj ta širijo ponudbo nizkoenergijskih pijač, pijač z manj sladkorja ter potrošniku zagotavljajo dodatne informacije o energijski vrednosti na označbah svojih izdelkov. Izpostavljen je bil program PREŽIVI, ki predstavlja nadgradnjo projekta Zaveza odgovornosti. Le-ta s posameznih sektorjev prerašča na celotno živilskopredelovalno industrijo.

Preoblikovanje sestave živilskih izdelkov za ohranjanje zdravja ljudi kot ena od prioritet aktivnosti živilskopredelovalne industrije

Preoblikovanje sestave živilskih izdelkov za ohranjanje zdravja ljudi kot ena od prioritet aktivnosti živilskopredelovalne industrije

Preoblikovanje sestave živilskih izdelkov za ohranjanje zdravja ljudi kot ena od prioritet aktivnosti živilskopredelovalne industrije.

Mlečnopredelovalni sektor predstavil svoje zaveze odgovornosti

Mlečnopredelovalni sektor predstavil svoje zaveze odgovornosti

Ljubljana, 16. november 2017 – Sedem podjetij iz mlečnopredelovalnega sektorja se je podpisalo na listino sektorskih zavez odgovornosti, s katerimi želijo opozoriti na svojo proaktivnost in pripravljenost na konstruktiven dialog z ostalimi deležniki za doseganje ciljev nacionalne prehranske politike. Doprinos sektorja k temu bo implementacija zavez. Slavnostni dogodek se je zgodil v prisotnosti 3 državnih sekretarjev – mag. Tanje Strniša (MKGP), dr. Ane Medved (MZ) in g. Tomaža Boha (MIZŠ).

Frupi – novi 100 % sokovi PREMIUM

Frupi predstavlja novo PREMIUM linijo 100 % naravnih sadnih sokov za vse, ki spoštujejo pristne okuse narave, pazijo na prehrano in redno skrbijo za dnevni vnos vitaminov.

V nastajanju