Novice


Komunikacije, sodelovanje, povezovanje - To je prava pot za iskanje dolgoročnih rešitev na področju prehrane

Ljubljana, 13.10.2016 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij opozarja na dejstvo, da bi vsakršen ponovni poskus uvedbe davka na sladke pijače porušil tvorno sodelovanje med deležniki, ki je bilo vzpostavljeno na področju prehranske politike. Zastavljeni so dolgoročni cilji, nekateri rezultati pa so že vidni.

Zaveze odgovornosti sektorja proizvodnje brezalkoholnih pijač v praksi

Ljubljana, 16.9.2016 – Mineva leto dni od podpisa listine petih zavez odgovornosti s strani 11 podjetij iz sektorja proizvodnje brezalkoholnih pijač. Leto je minilo v znamenju stopnjevanja aktivnosti implementacije zavez odgovornosti v praksi na vseh ključnih področjih – oglaševanja, označevanja, ponudbe in trženja brezalkoholnih pijač ter nenazadnje promocije zdravega življenjskega sloga.

Sektor proizvodnje pijač v Sloveniji opozoril na številne dosežke in hkrati izzive

Sektor proizvodnje pijač v Sloveniji opozoril na številne dosežke in hkrati izzive

Ljubljana, 21. oktober 2015 – 1. Konferenca industrije pijač je minila v znamenju predstavitve in razprave o prehranskih, okoljskih in ekonomskih temah. Ugledni domači predavatelji so postregli z novostmi iz zakonodaje, številnimi podatki o poslovanju sektorja, gostja iz tujine pa je predstavila glavne izzive in aktivnosti evropske industrije brezalkoholnih pijač.

Proizvajalci brezalkoholnih pijač predstavili zaveze sektorja na področju prehrane in zdravja

Proizvajalci brezalkoholnih pijač predstavili zaveze sektorja na področju prehrane in zdravja

Radenci, 16. september 2015 – 11 podjetij iz sektorja proizvodnje brezalkoholnih pijač se je podpisalo na listino s 5 zavezami, s katerimi želijo opozoriti na svojo pro-aktivnost in pripravljenost na konstruktiven dialog z ostalimi deležniki za doseganje ciljev prehranske politike. Doprinos sektorja k temu bo implementacija zavez. Slavnostni dogodek se je zgodil v prisotnosti 3 ministrov – mag. Dejana Židana (MKGP), ge. Milojke Kolar Celarc (MZ) in dr. Maje Makovec Brenčič (MIZŠ).

Zakaj je redna telesna dejavnost pomembna in katere oblike telesne dejavnosti poznamo?

Zakaj je redna telesna dejavnost pomembna in katere oblike telesne dejavnosti poznamo?

Telesna dejavnost je kakršnakoli oblika gibanja, katerega posledica je poraba energije. Naše telo je ustvarjeno za gibanje. Tudi sprehod v naravi, kolesarjenje, hoja, ples in celo vrtnarjenje so vse oblike telesne dejavnosti. Šport in telesno vadbo pa razumemo kot posebno vrsto telesne dejavnosti pri čemer se šport nanaša na organizirano in načrtovano vadbo, vključuje pa tudi določeno obliko tekmovanja, medtem ko je telesna vadba namenjena izboljšanju telesne pripravljenosti in zdravja.