Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovskih policah

V torek, 19. januarja 2021 je potekala spletna novinarska konferenca z naslovom »Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovskih policah«.

Lansiranje publikacije »Uresničevanje Zavez odgovornosti«

Publikacije

Katalog živil izboljšane sestave

Katalog

S kampanjo »Odloči se za« utiramo pot živilom izboljšane sestave

Odloči se za

Arhiv: Hrana, prehrana in potrošnik - Slovenija kot primer dobre prakse

Ljubljana, 16. december 2019 – V okviru Prehranskega foruma s pomenljivim naslovom »Živilska industrija miga – migaj z nami tudi ti!« je bil predstavljen slovenski potrošnik, kakšen je, kako se prehranjuje in kaj si želi na področju hrane in prehrane. Spregovorili so ugledni strokovnjaki, okrogla miza, s katero smo zaokrožili dogodek pa je dala še dodatne odgovore, kako naprej za zdravje ljudi v Sloveniji.

Arhiv: Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu "Zaveza odgovornosti" do leta 2022 za 5% manj soli v slovenskem kruhu

Ljubljana, 16. oktober 2019 – Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«.

Arhiv: Katalog živil izboljšane sestave na voljo potrošnikom

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je izdala Katalog živil izboljšane sestave v okviru aktivnosti programa PREŽIVI, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.