Varstvo okolja

Vabljeni k sodelovanju, 2. mednarodna konferenca Retracking


Zaradi svojih odločnih fizikalnih in kemijskih lastnosti z dolgo življenjsko dobo, so kompoziti utrjeni s steklenimi vlakni (GRFP) prisotni v celi vrsti izdelkov, s katerimi se vsak dan srečujemo kot  je oprema za šport in rekreacijo, otroška igrala, skladiščni rezervoarji in vozila. Presenetljivo število izdelkov, na katere na prvi pogled niti ne bi pomislili vsebujejo sestavne dele, ki so izdelani iz GFRP, kot so IT oprema ter električni in elektronski aparati za gospodinjstva.  Zaradi dolge življenjske dobe, večine teh izdelkov, le ti šele zdaj vstopajo v tokove gospodinjskih odpadkov in narekujejo ustrezno ravnanje  s temi odpadki, ki je skladno tudi z novimi  pristopi krožnega gospodarstva.  

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na konferenci, ki jo posvečamo temi izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo GFRP v krožnem gospodarstvu. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.  

Konferenca bo potekala v četrtek 7. Marca od 15:00 do 18:00, v Benetkah, v Italiji, v  Sali Polifunzionale del Palazzo della Regione, Palazzo della Regione Veneto - Fondamenta Santa Lucia, 23, Venezia, VE.

15:00 -15:10

Uvodni pozdrav

Franco Scolari

Polo Tecnologico di Pordenone

15:10-15:30

Izdelki in odpadki, ki vsebujejo GFRC, katalog Retracking

Zavod za gradbeništvo, Slovenia

15:30-16:00

 

Pravila za čezmejne pošiljke odpadkov: odpadki, nevarni odpadki, stranski proizvodi, ko odpadek preneha biti odpadke; kako prepoznati razlike

Romana Turk

Inšpektorat RS za okolje in prostor

16:00-16:30

Zeleno javno naročanje, 30% vsebnost recikliranih materialov v gradbeništvu - dobre prakse in izkušnje

Lucio Bergamin

ARPA, Italia

16:30-16:00

Raziskave in izkušnje na področju ravnanja z odpadki, ki vsebujejo GFRC

Herfried Lammer, Wood KPlus, Austria

17:10-17:40

Retracking pilotna naprava - učinki

Franco Mioni

Gees Recycling

17:40-17:50

Sledenje GFRP in recikliranih GFRP v proizvodih – app.za potrošnike

Marko Petelin - Infordata

 

Konferenca je namenjena strokovnjakom, ki se srečujejo z GFRP v izdelkih, pri proizvodnji in/ali ravnanju z odpadki. Konferenco organiziramo v okviru projekta, ki je standardni projekt sofinanciran s sredstvi iz Evropskega Sklada za regionalni razvoj. V okviru programa IT/SLO.

Predhodna prijava je obvezna! Prijavnica za slovenske udeležence je dostopna preko spodnjega obrazca.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.