Varstvo okolja

Arhiv: Borza poslovnih priložnosti mreže EEN

Proizvodnja vodika iz tekočih organskih odpadkov
Špansko podjetje je razvilo novo tehnologijo za proizvodnjo vodika iz tekočih organskih odpadkov. Tehnologija je nizko-ogljična. Plinasti vodik pridobivajo iz biološko razgradljivih in nerazgradljivih odpadkov. Partnerje iščejo v industriji. Partnerjem ponujajo tehnično podporo. 
Več: TOES20171204001

Stavbna vegetacija 
Nemško podjetje ponuja stavbno vegetacijo ter rešitve za oblikovanje mestne krajine v skladu z zadnjim stanjem tehnike. Podjetje se ukvarja z gradnjo, arhitekturo in trajnostnim razvojem mest in se je specializiralo na nove in inovativne rešitve za ponovno ozelenitev urbanih območij, še posebej večjih mest. Razvilo je postopek, ki omogoča vertikalno vzgojo rastlin s stavbnih površin. Rastline so vzgojene po meri in lahko preživijo v različnih okoljih, ter potrebujejo zelo malo nege. Iščejo distributerje po vsem svetu. 
Več: BODE20171213001

Omrežja za okoljski monitoring 
Mlado nemško podjetje, specializirano za omrežja za okoljski monitoring, ponuja podatkovni dnevnik za spremljanje rezultatov meritev okolja ali vode v realnem času, s prenosom podatkov preko spleta in njihovo statistično obdelavo. Naprave so enostavne za uporabo in imajo dolgo življenjsko dobo. Iščejo distributerje za južno Evropo
Več: BODE20171017002

Tehnologija za proizvodnjo pitne vode v sistemu za dodatno čiščenje in filtracijo 
Dansko podjetje ponuja tehnologijo za proizvodnjo pitne vode v sistemu za dodatno čiščenje in filtracijo. Zajem pitne vode je mogoč iz različnih vodnih virov, kot so padavinske vode, podzemne vrtine in vode iz cevovoda. Tehnologijo že uporabljajo v vojski in pri akcijah reševanja in zaščite, zdaj pa podjetje želi sodelovati tudi z industrijskimi in komunalnimi podjetji.

Za podrobnejše informacije vam je na voljo Antonija Božič Cerar - antonija.cerar@gzs.si

Fotogalerija