Varstvo okolja

Arhiv: Interreg Europe: SHAREBOX, EPOS, TRIS in SYMBI

CWA dokument služi zainteresiranim deležnikom, da razmislijo o uporabi in izvajanju industrijske simbioze. V dokumentu so predstavljeni ključni izrazi in definicije, s pomočjo katerih bo morda lažje poenotiti razumevanje koncepta. V posebnih razdelkih so opisi ključnih elementov industrijske simbioze, ki omogočajo njeno identifikacijo,  gonilne sile, ki spodbujajo uporabo IS, zanimiva pa je tudi predstavitev štirih pristopov k uvajanju industrijske simbioze. Dokument se zaključi z razdelkom, v katerem so predstavljeni dejavniki, ki omogočijo izvedbo dobre prakse na tem področju.

Pobuda za izvedbo delavnice je prišla s strani deležnikov projektov SHAREBOX in EPOS, ki sta podprta v okviru programa Obzorje 2020 in deležnikov projektov TRIS in SYMBI, sofinancirana v okviru programa Interreg Europe. Vsi štirje projekti so namenjeni spodbujanju uvajanja industrijske simbioze v Evropi, pa tudi globalno.

Evropski dokument CWA 17354:2018 je v angleškem jeziku sedaj prosto dostopen na povezavi: https://www.cencenelec.eu/research/CWA/Pages/default.aspx  

Fotogalerija