Zapri

Mednarodno sodelovanje


Združenje je od leta 1993 polnopravna članica FEACO (Federation Europeenne des Associations de Conseils en Organisation) - Evropske zveze združenj za management consulting s sedežem v Bruslju.

Aktivno sodelujemo tako v organih FEACO pri načrtovanju in izvedbi programa aktivnosti kot tudi s številnimi nacionalnimi združenji člani FEACA. V okviru Izvršnega odbora FEACO pokrivamo področje držav srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope in z vsebinskimi prispevki sodelujemo tudi na letnih dogodkih in konferencah drugih nacionalnih združenj, predvsem na področju vzhodne in jugovzhodne Evrope.

V letu 2003 smo kot izbrani nosilec mednarodne letne konference FEACO v Ljubljani tudi uspešno organizirali vsebinsko aktualno in bogato konferenco z naslovom »Local Consultancy meets Global Players«. Na vseh naslednjih konferencah FEACO pa smo aktivno sodelovali s prispevki in / ali kot moderatorji posameznih vsebinskih sklopov.

Vsako leto sodelujemo pri pripravi letnega poročila FEACO o poslovanju in trendih na področju management consultinga v Evropi (FEACO Annual Survey 2005-2006 lahko člani ZMCS brezplačno naročite v Sekretariatu Združenja).

Svetovalce iz držav nekdanje Jugoslavije smo povabili na obisk in program izobraževanja v Sloveniji.

Na področju JVE (v BiH in na Hrvaškem) smo pomagali tudi pri razvoju in uveljavljanju  nacionalnih združenj za svetovalno dejavnost ter njihovi včlanitvi v FEACO.


Avtor: ZPSD