Novice


Bavarska delegacija s slovenskimi podjetji o digitalizaciji gospodarstva

Ministrski predsednik Svobodne države Bavarske Horst Seehofer, je bil osrednji gost na okrogli mizi o industriji 4.0 in digitalnem gospodarstvu v Sloveniji in na Bavarskem.

Črnogorski dan na GZS

GZS je obiskala delegacija črnogorskih poslovnežev, ki se zanima za okrepitev poslovnih vezi s Slovenijo.

V A B I L O: povezujemo slovenska in avstrijska podjetja

Spoštovani, v sklopu projekta EXPEDIRE, ki smo ga na GZS začeli 1. aprila 2017, nudimo podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem pri njihovih prvih korakih na tuji trg, prav tako pa tistim, ki so le-te že osvojili in iščejo nove potencialne partnerje. Če želite izkoristiti to priložnost, vas vljudno vabimo k sodelovanju.

Slovensko-indijski poslovni forum na GZS 30. maja 2017

V okviru Slovensko-indijskega poslovnega foruma, ki ga je 30. maja 2017 pripravila GZS v partnerstvu z agencijo SPIRIT Slovenija, se je zvrstilo 42 poslovnih srečanj med podjetniki obeh držav. Udeleženci so se strinjali, da posel delajo ljudje, da so tovrstni obiski pomembni za krepitev razpoznavnosti poslovnih priložnosti v obeh državah ter da je tehnično dovršene produkte, storitve in rešitve potrebno znati uspešno prodajati, kar je še posebej zahtevno v Indiji.

Francija - Obvezne okoljske vinjete Crit'Air za vozila v Parizu

7. maja 2017 je bil v francoskem uradnem listu objavljen dekret, s katerim je bilo določeno, da se od 1.7.2017 uvedejo globe za lastnike vozil brez okoljske vinjete Crit'Air. Doslej je zaračunavanje glob bilo predvideno, a se ni izvajalo, z omenjenim dekretom bodo mestne oblasti lahko zaračunavale globe v višini 68 EUR.

Na Forum Agenti Roma so se predstavila slovenska podjetja

V okviru poslovnih dogodkov, ki pod imenom Forum Agenti potekajo dvakrat na leto v sosednji državi, so se tokratnega med 25. in 27. majem 2017, na sejmišču v Rimu, udeležili predstavniki desetih slovenskih podjetij.

Ukrajinski gospodarstveniki s slovenskimi na GZS o novih poslovnih priložnostih

Ljubljana, 23. maja 2017 – Prek 70 slovenskih in ukrajinskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega foruma, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in MGRT

Gruzija in njene poslovne priložnosti

Tbilisi, 18. in 19. maja 2017 – 7 slovenskih podjetij se je udeležilo slovensko - gruzijskega poslovnega foruma in številnih sestankov s tamkajšnjimi vladnimi predstavniki ter mestnimi oblastmi.

JESENSKE DELEGACIJE

Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v sodelovanju s agencijo SPIRIT danes objavilo javni razpis »Sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v obdobju med 1.1.2017 in 31.5.2017«. Vrednost razpisa je 400.000 EUR. Upravičeni prejemniki sredstev so pravne osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji ali fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji in, ki prvič vstopajo na tuji trg ali pa širijo in diverzificirajo poslovanje na tujem trgu.