Novice


S projektom IRIC na nemško in angleško govoreče trge

V okviru projekta IRIC, katerega partner je tudi GZS, vabimo vsa podjetja, ki jih zanima poslovanje z nemško in angleško govorečimi trgi. Temeljni cilj projekta je povečati število internacionaliziranih MSP na čezmejnem območju, kjer se bo nudila pomoč 20 podjetjem pri njihovi internacionalizaciji na omenjenih trgih.

Gospodarska delegacija v Kanado, 20. do 24. junij 2017

Gospodarska delegacija bo potekala v okviru obiska podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca v Torontu, Montrealu in Ottawi.

ŠVICARJI SO BILI NAVDUŠENI NAD SLOVENIJO

Pod okriljem Gospodarske zbornica Thurgau, ki deluje v istoimenskem švicarskem kantonu, smo 23. in 24. marca 2017 gostili štiri švicarska podjetja ter predstavnika njihove zbornice. Na njihovo željo je program obiska vključeval poslovna srečanja na sedežih večjih slovenskih podjetij ter Slovensko – švicarsko poslovno srečanje s predstavitvijo obeh poslovnih okolij ter individualnimi srečanji na GZS.

Obisk poslovne delegacije iz RUSKE FEDERACIJE – ORLOVSKA REGIJA

5. aprila 2017 je Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter s pokrajinsko vlado Orlovske pokrajine iz Rusije organizirala slovensko-ruski poslovni forum. Udeležilo se ga je 75 predstavnikov slovenskih in ruskih podjetij ter predstavnikov institucij.

S slovensko-avstrijskim projektom do 50 novih izvoznikov

Pet partnerjev iz Slovenije in Avstrije je zagnalo projekt Expedire, v okviru katerega nameravamo v prvi fazi projekta oblikovati bazen okoli 300 malih in srednjih podjetij, ki jih bomo podrobno analizirali in tudi povprašali, kakšne težave imajo oziroma kaj jim je doslej še preprečevalo izvozno aktivnost. Nato bomo z mreženji in izobraževanji, ki jih bodo izvajali na obeh straneh meje in tudi prek interneta, skušali spodbuditi 50 novih podjetij k izvozu ter pripomoči k nastanku 10 novih poslovnih partnerstev.

Želite vstopiti na albanski trg?

Na GZS smo v sredo, 8. marca 2017, v sodelovanju z Agencijo SPIRIT, Veleposlaništvom Republike Albanije in albansko Investicijsko agencijo AIDA organizirali poslovni dogodek »Kako poslovati z Albanijo« Dogodek je pritegnil veliko zanimanje slovenskih izvoznikov in storitvenih podjetij, saj Albanija s 40 milijoni evrov medsebojne blagovne menjave še kar vztraja na slovenskem zunanjetrgovinskem zemljevidu. Zanimanje je seveda vzbudil tudi napovedan obisk 14 albanskih podjetij, ki jih zanima poslovanje s Slovenijo, ki pa se je iz neznanih razlogov in brez predhodnega obvestila realiziral v prihodu le enega podjetja.

E-NOVIČKE št. 1

Projekt je osredotočen na podporo razvoja konkurenčnih produktov in njihovo internacionalizacijo, saj mednarodne aktivnosti krepijo rast, izboljšujejo konkurenčnost in podpirajo dolgoročen obstoj MSP.

Pripravite se na spremembo zakona

Pripravite se na spremembo zakona

Čezmejno opravljanje storitev slovenskih podjetij bo z začetkom prihodnjega leta potekalo drugače. Kako se ustrezno pripraviti?

"Beograd na GZS": odprte investicijske priložnosti za slovenska podjetja

24. aprila 2017 je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Srbsko-slovenskim poslovnim klubom, Slovenija (SSPK) in mestom Beograd organizirala dogodek "Beograd na GZS". Prek 40 slovenskih gospodarstvenikov se je udeležilo predstavitve priložnosti in možnosti za sodelovanje slovenskih podjetij v projektu »Beograd na vodi« in ostalih beograjskih projektih.

Nova zunanjetrgovinska šola CPU

Osvežite znanja na področju internacionalizacije.