Novice


Preiskava zaradi izteka protidampinške in izravnalne dajatve na uvoz solarnih panelov s kitajskim poreklom

Od decembra 2015 sta v teku preiskavi zaradi izteka protidampinške oz. izravnalne dajatve na uvoz fotonapetostnih modulov iz kristalnega silicija in njihovih ključnih sestavnih delov (tj. celic) s poreklom iz Kitajske.

Nova pravila opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1. 1. 2017

Nova pravila opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1. 1. 2017

Ključne novosti, ki jih prinaša nov avstrijski Zakon o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih v primeru čezmejnega poslovanja je predstavil pravni strokovnjak, dr. Serajnik

V Indijo povezani in s precejšnjo mero potrpežljivosti

Iz praktičnih izkušenj sodelujočih na delavnici »Kako do uspešnega poslovnega modela in nastopa v Indiji«, ki smo jo 12. januarja 2017 organizirali na GZS, je bilo iz ust sodelujočih največkrat slišati besedo potrpežljivost ter nadalje, da so velike poslovne priložnosti za slovenska podjetja dosegljive ob tehnološko in cenovno prirejeni ponudbi za potrebe indijskih kupcev ter nadalje v partnerstvu z v lokalne mreže dobro vpetim in zaupanja vrednim, poslovnim partnerjem in sočasni zavezi lastnikov slovenskih podjetij, da imajo projekti v Indiji svoje mesto v strateških poslovnih planih podjetij.

Brezplačni obiski tajvanskih sejmov v letu 2017

Organizatorja specializiranih tajvanskih sejmov, Urad za zunanjo trgovino in Svet za razvoj zunanje trgovine, nudita neposredne finančne vzpodbude za obiske določenih sejmov.

Arhiv: Krepitev aktivnosti vezanih na vietnamski trg

Arhiv: Krepitev aktivnosti vezanih na vietnamski trg

Ljubljana, 8. december 2016 - V seriji letošnjih dogodkov Poslovni stiki na GZS, je Center za mednarodno poslovanje pri GZS, 8. decembra 2016 v Ljubljani, izvedla dogodek na temo Vietnama, v okviru katerega so vietnamski sogovorniki na kratko predstavili perspektivo vietnamskega trga z vidika bodočega prostotrgovinskega sporazuma ter poslovne priložnosti globalno aktualnega procesa digitalizacije gospodarstva v okviru industrije 4.0.

Arhiv: Vabilo za posredovanje interesa za vstop v dobaviteljsko mrežo trgovin OBI v 11 evropskih državah

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s poljskim podjetjem Emil Lux in ob podpori Veleposlaništva RS na Poljskem, vabi zainteresirana slovenska podjetja k posredovanju interesa za udeležbo na individualnih sestankih s strateškim nabavnikom varšavskega podjetja Emil LUX GmbH, ki je del skupine OBI. Dogodek bomo organizirali v Ljubljani, predvidoma v prvi polovici leta 2017 (natančen datum bo določen naknadno).

Arhiv: Uspešen nastop slovenskih podjetij v Milanu

Arhiv: Uspešen nastop slovenskih podjetij v Milanu

Milano, 24. - 26. november 2016 - Že četrto leto zaporedoma je v Milanu na razstavišču MiCo (Milano Congressi) potekalo srečanje italijanskih in tujih podjetij v okviru organiziranih individualnih sestankov z italijanskimi agenti in zastopniki.

Arhiv: Potrdila o poreklu blaga mednarodno akreditirana

Arhiv: Potrdila o poreklu blaga mednarodno akreditirana

Gospodarska zbornica Slovenija postala članica Mednarodne akreditacijske verige za potrdila o poreklu blaga (International Certificat of Origin Global Accreditation Chain) in je tako mednarodno akreditirana za izdajo potrdil o poreklu blaga.

Arhiv: Gospodarska delegacija v Iran

Arhiv: Gospodarska delegacija v Iran

Teheran, 23. november 2016 - V sklopu uradnega obiska predsednika RS Boruta Pahorja v Iranu se je v prostorih iranske gospodarske zbornice odvila poslovna konferenca z bilateralnimi srečanji med slovenskimi in iranskimi poslovneži.

Arhiv: Subvencionirana udeležba: Sejem prehrane in prehranskih sestavin IFEX Philippines 2017

Arhiv: Subvencionirana udeležba: Sejem prehrane in prehranskih sestavin IFEX Philippines 2017

Vljudno vabljeni, da se predstavite na mednarodnem sejmu prehrane in prehranskih sestavin IFEX Philippines 2017. Dvanajst podjetij iz EU ima možnost predstavitve na evropskem paviljonu. Kliknite za več informacij.