Koristne informacije

S 1. majem 2024 začne veljati sporazum o prosti trgovini med Evropsko unijo in Novo Zelandijo

Sporazum o prosti trgovini, ki sta ga sklenili Evropska unija (EU) in Nova Zelandija, je moderen trgovinski sporazum nove generacije. Prinaša oprijemljive gospodarske in okoljske koristi za obe strani.

ODPRTE PRIJAVE za program usposabljanja 'Pripravite se na Japonsko'

Evropsko japonski center za industrijsko sodelovanje (EU-JAPAN CENTRE for Industrial Cooperation) vabi evropska SME podjetja, da se udeležijo teoretičnega in praktičnega usposabljanja na temo japonske poslovne kulture. Namen dvotedenskega programa, ki poteka že od leta 1987 naprej, je izobraževanje menedžerjev in vodilnih delavcev, da poglobljeno spoznajo in razumejo načine in posebnost komunikacijskih in pogajalskih veščin z japonskimi sogovorniki.

Vabilo – srečanja s kitajskimi dobavitelji v Budimpešti

Vabimo vse, ki vas zanima poslovanje s kitajskimi dobavitelji, da se udeležite tradicionalnega Kitajskega sejma blagovnih znamk!

Zagon mreže Indija-Slovenija za znanost, inovacije, tehnologijo in gospodarstvo (SITE) New Delhi, 9. 4. 2024

Veleposlaništvo Republike Slovenije je gostilo dogodek, na katerem je Center za upravljanje in študije rečnega bazena Gangesa (cGanga) na Indijskem tehnološkem inštitutu Kanpur (IIT Kanpur) napovedal ustanovitev mreže Indija Slovenija za znanost, inovacije, tehnologijo in gospodarstvo (SITE).

Na GZS si prizadevamo čim več podjetij vključiti v posle s CERN

Ljubljana, 19. februar 2024 - Slovenija je v postopku nadgradnje statusa pridružene članice CERN-a (Evropska organizacija za jedrske raziskave) v polnopravno članstvo. S tem namenom je slovenske vladne in raziskovalne institucije obiskala delovna skupina iz CERN-a, ki je največji laboratorij za fiziko delcev.