Zapri
Veliki jesenski živilski seminar
Datum: 29. november 2018
 

V okviru GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je 29. novembra 2018 potekal Veliki jesenski živilski seminar. Na seminarju so bile predstavljene teme, ki so vezane na 5. fokusno področje SRIP HRANA.

Po primorsko

Datum: 14. september 2018

Primorska živilska podjetja in zadruge so se pod skupnim imenom »PO PRIMORSKO« že četrto leto zapored predstavila obiskovalcem centra Ljubljane z degustacijami dobrot. Prireditev poteka že od leta 2015 , in sicer tradicionalno v tednu, ko obeležujejo Dan vrnitve Primorske k matični domovini.

Konstitutivna seja 5. fokusnega področja

Datum: 1. marec 2018

V sredo, 1. marca 2018, je potekala konstitutivna seja 5. stebra SRIP HRANA, ki se nanaša na fokusno področje »Hrana, prehrana in potrošnik«. Po končani uvodni predstavitvi strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva so sledili predstavitev omenjenega fokusnega področja s cilji in kazalniki, načrt aktivnosti v letu 2018, poslovnik delovanja ter volitve predsednika in podpredsednikov.

Veliki jesenski živilski seminar

Datum: 11. december 2017

Trajnostna predelava hrane v okviru SRIP HRANA se osredotoča na pridelavo hrane vrhunske kakovosti s kratkimi dobavnimi verigami za lokalno in ekološko pridelana slovenskemu okolju in podnebnim spremembam prilagojena živila. Na seminarju, ki je potekal v ponedeljek, 11. decembra 2017, so tako obravnavali področja trajnostne pridelave hrane s strani predstavnikov raziskovalnih in razvojnih inštitucij, ki so vključeni v strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo SRIP HRANA.