Zapri

Vabilo medijem na razstavni prostor ZRS na Sejem Kapital 2010, 13.4.2010


Ljubljana, 13.04.2010


VABILO MEDIJEM

Spoštovani!

Zbornica računovodskih servisov, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, si prizadeva informirati poslovno javnost o pomembnosti dobrega računovodskega servisa za uspešno delovanje podjetij, saj se v Sloveniji večina podjetij ne zaveda, kako pomembno je imeti kakovosten računovodski servis.

Tokrat bo svoje poslanstvo širila na sejmu Kapital. Vabimo vas, da nas obiščete med 14. in 15. aprilom 2010 na sejmu Kapital na razstavnem prostoru št. 21 v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Zbornica že trinajst let aktivno deluje v okviru GZS in je prerasla v profesionalno organizacijo, ki s svojim delovanjem prispeva k ugledu računovodske panoge in si prizadeva izboljšati kakovost storitev računovodskih servisov ter zakonsko urediti dejavnost računovodskih servisov.

Zakonodaja sicer jasno določa, da je za pravilne in verodostojne računovodske izkaze odgovorno poslovodstvo, ta pa si mora nujno zagotoviti ustrezno podporo na področju računovodstva. Vsi, ki računovodsko funkcijo prepustijo zunanjim izvajalcem, se morajo zavedati pomena izbire kakovostnega računovodskega servisa. Ta mora poslovodstvu nuditi pravočasno in kakovostno informacijo za sprejemanje ustreznih poslovnih odločitev.

Po drugi strani pa v Sloveniji za opravljanje dejavnosti računovodskega servisa niso predpisani nobeni pogoji, zato lahko računovodski servis ustanovi vsak, tudi brez primerne izobrazbe in usposobljenosti. Premalo usposobljen računovodski servis lahko z nepravilnim vodenjem poslovnih knjig podjetju povzroči precejšnjo škodo.

Za več informacij smo dosegljivi na telefonski številki 01 5898 316 ali na e-naslovu zrs@gzs.si in na sejmu Kapital 2010.

Veselimo se srečanja z vami!

Polona Podgoršek                                             Aleksander Štefanac
direktorica ZRS                                                   predsednik ZRS


Avtor: Zbornica računovodskih servisov