Novice


Arhiv: 5. junij: 19. Okoljski dan gospodarstva: »S plastiko po pameti« Nekoč je bila plastika za enkratno uporabo …

Nezaželeno uhajanje plastike v okolje je ena ključnih tematik, povezanih z odgovornim ravnanjem z okoljem. Plastični proizvodi za enkratno uporabo predstavljajo po številu približno polovico vseh morskih odpadkov, najdenih na evropskih obalah. Kateri so že dogovorjeni ukrepi EU na tem področju? Kako se odzivajo in pripravljajo podjetja na preprečevanje tovrstnega onesnaženja? Odgovore na ta in podobna vprašanja bomo iskali na letošnjem e-okoljskem dnevu.

Arhiv: #PKP3 v obravnavo v Državni zbor RS

Na spletni strani DZ RS je objavljen predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19, t. im. #PKP3, ki ga je Vlada RS potrdila prejšnji torek. DZ RS naj bi ga obravnaval v tem tednu. Paket vsebuje začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic covid-19 na področju dela, javnih financ, gospodarstva, kmetijstva, gozdarstva in prehrane, štipendij, subvencije študentske prehrane, visokega šolstva, infrastrukture ter javnega naročanja. Med ključnimi vključenimi ukrepi je skrajšan delovni čas. S predlogom tega ukrepa smo na Gospodarski zbornici Slovenije zadovoljni, saj je MDDSZ upoštevalo večino naših stališč in jih vključilo v zakon. Nismo pa na GZS zadovoljni s predlogom podaljšanja ukrepa čakanja na delo, ki naj bi se omogočil le za dejavnost turizma in gostinstva ter dejavnost igralnic, medkrajevni in drug potniški promet, organiziranje razstav, sejmov in srečanj, dejavnost potovalnih agencij in organizatorjev potovanj itd., in še to samo za mesec junij. Na področju poslovnih najemnin smo si prizadevali za subvencioniranje najemnine za z odlokom zaprte dejavnosti (ocenjena vrednost 6 mio €) s strani države. Ta predlog ukrepa ni bil sprejet.

Arhiv: Občina Kanal ob Soči: Sprejemanje sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Kanal ob Soči do vključno 31. 8. 2020

V občini Kanal ob Soči pripravljajo spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Kanal ob Soči. Rok za predloge za spremembo statusa zemljišč glede zazidljivosti in druge pobude ali predloge vezane na prostorsko urejanje je do vključno 31. 8. 2020.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS, 16. do 22. maja 2020

Vabimo vas, da si preberete informacije, ki jih pripravlja naš glavni ekonomist GZS.

Arhiv: Povzetek Predloga zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19

Pošiljamo vam povzetek Predloga zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19, ki ga je pripravila Pravna služba GZS. Predlog Zakona je sprejela Vlada in ga posla v Državni zbor po nujnem postopku.

Arhiv: WEBINAR (brezplačni): Umetna inteligenca - pospešek za gospodarstvo, 26. 5. 2020 ob 14.00 uri

Analitske hiše napovedujejo, da bo imela umetna inteligenca že v bližnji prihodnosti odločilen vpliv na konkurenčnost in produktivnost podjetij, že danes pa uspešna podjetja izkoriščajo njene prednosti. Vabimo vas na prvega iz serije spletnih seminarjev s področja uporabne umetne inteligence z zanimivimi gosti - v torek, 26. maja 2020 ob 14.00 uri. Obvezna predhodna prijava.

Arhiv: Informacija: Od petka naprej za vstop v Srbijo ne bo več potreben negativen PCR test za domače in tuje državljane.

Od petka, 22. 5. 2020 naprej za vstop v Srbijo ne bo več potreben negativen PCR test za domače in tuje državljane.

Arhiv: Vabilo CEMP-a na B2B srečanja na temo eZdravja - 25. do 27. avgusta 2020, v švedskem Gothenburgu

Vljudno vabljeni na največje letošnje poslovno mreženje na temo eZdravja v Skandiniaviji, ki ga organizira Enterprise Europe Network, v sodelovanju z Business Region Göteborg in bo potekalo od 25. do 27. avgusta 2020, v švedskem Gothenburgu. Udeležba na dogodku predstavlja edinstveno priložnost za širitev mreže poslovnih kontaktov ter razvoj novih partnerstev v Skandinaviji in promocijo novih izdelkov in rešitev.

Arhiv: WEBINAR: Predstavitev Napotitev delavcev v Avstrijo – splošno s poudarkom na novostmi v letu 2020

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na Zoom seminarju z gostjo ga. Marijo Škof, ki nam bo predstavila Napotitev delavcev v Avstrijo – splošno s poudarkom na novostmi v letu 2020. Datum in ura: 4. junij 2020, od 10:00 do 11:30 ure.

Arhiv: Stališče SPGZ glede posledic epidemije COVID 19

Na Severno Primorski gospodarski zbornici si prizadevamo, da bi država prizadetim podjetjem v regiji namenila posebno obravnavo in pomoč.

Arhivi